Update 9.52: Florin Tripa, unul dintre deputații PSD vizați de percheziții: Au spart ușa! La figurat…

Habar nu am de ce m-au chemat. Mi-au venit la șase dimineața, acasă. Eram în drum spre aeroport. Am înțeles că și ceva percheziții la sediul PSD Arad. Au venit la 6 dimineața, mi-au speriat copilul. Au spart ușa… (Reporter: Au spart ușa?) Nu, la figurat. M-am prezentat aici. Declarăm ce e de declarat și vorbim după”, a declarat Florin Tripa, potrivit pressalert.ro.

Ancheta a început în urmă cu aproape un an, de la informații despre șpăgile care s-ar da la cântarul de la vama Nădlac 2, punct obligatoriu de oprire pentru toate TIR-urile care ies din țară. Potrivit sursei citate, acestea ar fi fost între 5 și 100 de euro, pentru ca funcționarii să închidă ochii la greutatea prea mare a unor TIR-uri.

Vizat în dosar este și Cristian Ilie Ispravnic, șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, dar și consilier judeţean social-democrat în Arad.

Potrivit anchetatorilor, o parte din șpagă ar fi ajuns la câțiva dintre șefii DRDP Timișoara, instituție condusă de Ispravnic. El a fost susținut să ocupe această funcție de liderul PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, mai arată sursa citată.

Update ora 9.47: În dosar ar mai fi vizat încă un parlamentar PSD: senatorul de Caraș, Ioan Chisăliță, potrivit Opinia Timișoarei.

Deputatul PSD Florin Tripa a venit la sediul DNA Timișoara. Tripa le-a declarat reporterilor că nu știe de ce a fost invitat la DNA și susține că era în drum spre aeroport când procurorii au ajuns la el acasă.

Procurorii DNA au efectuat percheziții, luni dimineață, la sediul PSD Arad. 

DNA derulează o anchetă în care ar fi implicați parlamentarii arădeni Dorel Căprar și Florin Tripa (PSD), au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Vizat în dosar este și șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, Cristian Ilie Ispravnic. E vorba despre un dosar de luare de mită și trafic de influență.

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here