fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Percheziţii la un spital şi şapte primării, într-un dosar de delapidare şi deturnarea de licitaţii 

Citește Și

- Reclamă -

Anchetatorii au făcut, joi, mai multe percheziţii în judeţul Argeş, între care una la un spital şi la şapte primării, într-un dosar cu mai multe infracţiuni, între care delapidare şi deturnarea de licitaţii.

Suspecţii ar fi contractat lucrări la preţuri supraevaluate şi ar fi pretins bani pentru lucrări neprevăzute, corupând angajaţi ai instituţiilor cu care încheiau contracte.

- Reclamă -

”La data de 25.05.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Piteşti – S.C.F.T.S.B. efectuează 14 percheziţii domiciliare (6 la persoane juridice, una la un spital şi 7 la primării) într-o cauză având ca obiect comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, delapidare care a produs consecinţe deosebit de grave, delapidare de către o persoană fizică care exercită o însărcinare în serviciul unei persoane juridice, prevăzute de art. 175 alin. (2) din Codul penal, care a produs consecinţe deosebit de grave, dare de mită, luare de mită şi deturnarea licitaţiilor publice”, a trransmis, joi, DIICOT.

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2019, pe raza judeţului Argeş, a fost constituit un grup infracţional organizat, format din mai multe persoane cu preocupări în domeniul construcţiilor şi achiziţiilor publice, ”în scopul obţinerii unor importante sume de bani din contractele de lucrări publice, prin supraevaluarea costurilor, grup care a acţionat până în prezent”.

”Grupul infracţional organizat a acţionat în vederea atribuirii contractelor de utilitate publică în detrimentul altor participanţi, recurgând în acest scop la coruperea ordonatorilor de credite din instituţiile publice contractante. După obţinerea acestor contracte, grupul infracţional organizat a delapidat bugetele instituţiilor publice contractante prin încheierea ulterioară, nejustificată, de acte adiţionale privind lucrări ”neprevăzute”, recuperarea garanţiilor de bună execuţie de către executant, fără ca lucrările să fie finalizate, încasarea contravalorii serviciilor prestate, fără ca recepţiile tehnice intermediare pe faze de lucrări să fie efectuate, precum şi prin întocmirea în mod formal a documentelor, în vederea însuşirii frauduloase a fondurilor publice”, au mai transmis procurorii DIICOT.

- Reclamă -

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti urmează să fie conduse, în vederea audierii, 4 persoane.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Reacția Rompetrol după explozia de vineri dimineață pe platforma Petromidia

În prezent, Rompetrol Rafinare desfășoară revizia generală a rafinăriei Petromidia. Activitățile și operațiunile sunt oprite pentru lucrări de mentenanță,...
Sari la conținut