fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Percheziții în patru județe! Este vizată o firmă de pază!

Citește Și

- Reclamă -

În urma a 9 percheziții efectuate de polițiști pe raza județelor Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud și Suceava, într-un dosar evaziune fiscală și spălare de bani, a fost instituit sechestru pe mai multe bunuri mobile și imobile în valoare de peste 1.400.000 de lei.

La data de 30 ianuarie, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Cluj, Bistrița-Năsăud și Suceava au efectuat 9 percheziții domiciliare pe raza județelor Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud și Suceava.

- Reclamă -

Activitățile au avut drept scop administrarea de probe într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind în valoare de peste 3.900.000 de lei.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2011-2015, trei persoane, cu vârste cuprinse între 28 și 56 de ani, din Cluj-Napoca, în calitate de administratori la o societate având ca obiect de activitate pază și protecție, ar fi înregistrat în documentele contabile achiziții de produse specifice domeniului de activitate și alte produse care nu ar fi avut la bază operațiuni comerciale reale. Astfel, s-ar fi sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.

În scopul creării unei aparențe de legalitate a plăților pentru operațiunile comerciale fictive de bunuri, precum și pentru disimularea provenienței sumelor de bani rezultate din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, s-ar fi efectuat viramente bancare  în baza unor presupuse relații comerciale avute cu diverse firme.

- Reclamă -

În urma perchezițiilor, au fost ridicați 20.000 de dolari și a fost instituit sechestru pe bunuri mobile și imobile în valoare de peste 1.400.000 de lei. De asemenea, polițiștii au pus în executare 3 mandate de aducere.

La activități au participat inspectori antifraudă detașați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Sursa: comunicat IGPR

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. De ce isi permite stimabilul raducanu nicusor ( consilier judetean pnl si administratosr la S.C. SECURYTAS SYSTEMS din Ploiesti ) sa inregistreze contractele de munca ale salariatilor sai la ITM cu program de 8 ore iar in realitate sa ii munceasca la program de 12 cu 24 si 12 cu 48 ?
    Cine din ITM il protejeaza pe individ ?
    De ce isi permite individul sa aibe o singura masina de interventie ( pentru sute de beneficiari din Ploiesti si localitatile invecinate ) cu o singura persoana angajata ?
    De ce ii permite IPJ acest lucru cind in realitate trebuie sa fie doua persoane pe masina si cel putin trei masini la numarul de beneficiari care ii are ?
    Cine il protejeaza pe individ in IPJ Prahova ? De ce ii joaca domnul Tarteata in struna acestui individ ?
    Nu cumva stimabilul raducanu nicusor se afla in conflict de interese ? De ce continua sa semneze acte interne la S.C. Securytas systems si acte cu terti ?
    De ce i s-a permis sa inregistreze in dosarul de acreditare la IPJ Prahova o persoana pe postuil de dispecer sef cind in realitate persoana respectiva presteaza ala activitate in societate ?
    De ce individul pomenit nu furnizeaza de zeci de ani fluturasii de salariu angajatilor sai ?
    Cati beneficiari din randul institutiilor publice are societatea individului si cum a obtinut contractele cu acestea ? Are vreo legatura cu faptul ca pe functia de primar al Ploiestiului este un coleg de partid al stimabililui administrator de la Securytas systems ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Fost premier al României despre candidatura lui Dumitrescu la CJ Prahova: ”Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, deși inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova,...
Sari la conținut