Polițiștii au efectuat, miercuri dimineață, șase percheziții în Ploiești. Vizați au fost suspecți de furt din locuințe prin metoda “Pomana”. 

Comunicatul IPJ Prahova:

“În această dimineață, polițiști din cadrul Secției de Poliție nr. 2 Ploiești și Secției de Poliție Rurală Cocorăștii Colț efectuează 6 percheziții pe raza municipiului Ploiești, la domiciliul unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt din locuință, comise prin metoda ,,pomana”.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2019 – prezent, persoanele în cauză, sub pretextul că intenționează să ofere bunuri în memoria unei persoane decedate, ar fi solicitat accesul în mai multe locuințe.

După ce pătrundeau, în același context, persoanele bănuite înmânau victimelor o bancnotă cu valoare mare, solicitând un rest de bani, în scopul de a identifica locul unde sunt ținuți banii în locuințe.

Ulterior, reușeau să distragă atenția persoanelor vătămate și sustrageau restul de bani.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională se ridică la valoarea de 60.000 de lei.

Cinci persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din IGPR.
La activități au participat polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploiești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here