Percheziții în Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani! Polițiștii descind miercuri, 8 iulie, în șapte locații, la domiciliile persoanelor implicate și la sediile unor societăți comerciale. Cinci persoane vor fi aduse la audieri.

Mai jos redăm integral comunicatul emis de Poliția Prahova:

“În această dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, efectuează 7 percheziții, pe raza județului Prahova, la domiciliile unor persoane fizice și la sediile unor societăți comerciale. Persoanele vizate sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Cinci mandate de aducere vor fi puse în executare.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2019 – ianuarie 2020, persoanele bănuite ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale ce nu aveau la bază operațiuni reale, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 441.781 lei, reprezentând TVA dedusă fără drept. În plus, în aceeași perioadă, reprezentanții societăților cercetate ar fi supus reciclării peste 2.700.000 lei, sumă suspicionată a fi fost reintrodusă în circuitul economic legal, prin achiziția unor bunuri de lux (autoturisme sau imobile), pe numele altor persoane.

Cinci persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La activitate participă și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.

Activitățile au beneficiat de suportul tehnic al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here