Șase percheziții au fost efectuate în Vălenii de Munte joi, 30 septembrie, pentru prinderea unui hoț de lemne. Potrivit Poliției Prahova, a fost ridicată cantitatea de 13 metri cubi de material lemnos, dar și o căprioară care a fost predată unei asociații de profil.

“Ieri dimineață, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au efectuat șase percheziții domiciliare pe linia combaterii delictelor silvice. Descinderile au avut loc pe raza orașului Vălenii de Munte, vizând un bărbat care ar fi comis mai multe furturi de lemne.

Opt persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.

În urma perchezițiilor a fost identificată și ridicată cantitatea de 13 metri cubi material lemnos, deținută fără documente de proveniență, cât și înscrisuri relevante pentru cauză.

Totodată, a fost identificată și o căprioară ce a fost predată unei asociații de profil, persoana care ar fi capturat-o fiind sancționată contravențional.

Cercetările sunt continuate, efectuându-se verificări în zona forestieră, de unde a fost sustras materialul lemnos, fiind identificate cioatele provenite de la arborii tăiați fără drept.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, fals intelectual, uz de fals și accesare ilegală a unui sistem informatic.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.”, se arată într-un comunicat remis de Poliția Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here