Lotul național de Vovinam Viet Vo Dao al României (arte marțiale vietnameze) a obținut 14 medalii la Finala Campionatului European din Germania. Cei mai mai mulți dintre componenții lotului național provin de la clubul Yang, din Ploiești.

România a obținut 14 medalii, cinci în probele de tehnică și nouă, în cele de luptă.

Tricolorii au câștigat titlul european la “sincron grupa 1” și arginul la “sincron grupa 2”, la care s-au adăugat încă 12 medalii de bronz, la celelalte probe.

La finalul competiției, România se clasat pe locul 6 în clasamentul pe echipe, înaintea Germaniei, care a organizat competiția.

Juniorii noștri s-au luptat remarcabil, am trecut des de la tristețe la bucurie și invers, puternicii adversari europeni fiind țări cu tradiție veche în Vovinam, precum Italia, Franța, Rusia, Belarus, Germania sau Belgia, federații ce au prezentat la start loturi duble ca număr față de al nostru“, a transmis Federația Română de Vovinam Viet Vo Dao.

Cei mai mulți copii de la lotul național provin de la clubul Yang din Ploiești și sunt antrenați de Răzvan Niculescu (3 Dang). 

Lista sportivilor medaliați (sunt 23 de sportivi medaliați la probele individuale și pe echipe, 21 de la clubul Yang din Ploiești și doi de la Șoimul Bacău):

LUPTĂ

Teodora Țigău – Bronz (Yang / Ploiești)

Mihaela Niță – Bronz (Yang / Ploiești)

Ioan Bandi – Bronz (Șoimul / Bacău)

Cosmin Dobre – Bronz (Yang / Ploiești)

George Pascu – Bronz (Yang / Ploiești)

Marian Hriban – Bronz (Șoimul / Bacău)

Georgian Avram – Bronz (Yang / Ploiești)

Sorin Dunca – Bronz (Yang / Ploiești)

Vladuț Băcanu – Bronz (Yang / Ploiești)

TEHNICĂ

Quyen Dong Doi / fete gr. 1 – Aur (Mihai Anamaria, Cristiana Teodoru, Denisa Iordache ) / (Yang / Ploiești)

Quyen Dong Doi / băieți gr. 2 – Argint (Sergiu Badea, Iustin Andrei, Andrei Duță) /
(Yang / Ploiești)

Quyen Dong Doi / băieți gr. 1 – Bronz (Matei Harapu, David Zamfir, David Niculae ) / (Yang / Ploiești)

Tu Ve Nu Gioi / grupa 2 – Bronz (Larisa Pascu, Cosmin Dobre ) / (Yang / Ploiesti)

Song Luyen Mot / fete gr. 1 – Bronz (Daria Ivănoiu, Denisa Iordache ) / (Yang / Ploiesti)

Evoluții lăudabile, clasări pe locurile 4 – 6, au avut si alți sportivi de la ACS Yang: Raluca Ion, Rareș Sologon, Alexandru Brătășanu, Alexandru Vasile și Răzvan Ion dar și patru sportivi de la ACS Activ Vo Iași (Ștefan Danschi, Grigorie Timofti, Andrei Mihai și Bogdan Parfeni).

Vovinam este un stil de arte marțiale vietnameze, fondat în 1936 de către Nguyen Loc.

Maestrul fondator s-a axat pe doctrina “revoluția minții”, a cărei esență este orientată spre încurajarea practicanților pentru evoluție.

Tehnicile de auto-apărare asigură apărarea împotriva atacurilor fără arme, precum și apărarea împotriva atacurilor cu armă.

Practicanții avansați învață să combine tehnicile și să învețe să se apere împotriva adversarilor cu arme tradiționale: bastonul lung, bastonul scurt, cuțitul, sabia etc. Armele servesc ca instrument de instruire pentru atingerea unui control optim al corpului și al minții (Wikipedia).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here