fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

PERICOL BIOLOGIC la Brazi! Sânge și viermi pe drum, miros insuportabil! Autoritățile nu iau măsuri. Firma suspectă amenință Ziarul Incomod

Citește Și

- Reclamă -
Ancheta Ziarului Incomod privind activitatea firmei Eco Burn, din Parcul Industrial Brazi,  care procesează deșeuri periculoase, continuă. Reporterii Incomod au stat de vorbă cu angajați ai societăților care funcționează în apropierea Eco Burn. Oamenii se plâng zilnic de stări de rău, iar unul dintre ei a ajuns la spital. Patronul unei hotel care se află la o distanță chiar mai mare ne-a povestit că viermii de la Eco Burn au ajuns în ușa unității de cazare, iar clienții au fugit îngroziți. Mirosul pestilențial se duce până în sat, în Negoiești și în Popești. În ciuda numeroaselor sesizări primite, autoritățile se fac că plouă. În acest timp, reprezentanții firmei Eco Burn amenință Ziarul Incomod cu procese, în loc să furnizeze răpunsuri clare la acuzațiile grave care sunt aduse.

 

Mai întâi, un rezumat al situației extrem de grave din Parcul Industrial Brazi.

- Reclamă -

În data de 5 august, cititori ai Ziarului Incomod ne-au semnalat faptul că, pe un drum cu acces public, ce trece pe lângă spațiul în care firma Eco Burn își desfășoară activitatea, au ajuns viermi și substanțe urât mirositoare și potențial periculoase. Oamenii ne-au spus că mizeria provine din curtea firmei Eco Burn și că situația se repetă de fiecare dată când plouă. De asemenea, aceștia au reclamat mirosul insuportabil și fumul gros degajat în urma activității de ardere a deșeurilor. Am primit imagini concludente în acest sens.

DETALII AICI: VIDEO | Imagini șocante! Fecale și viermi în drum, de la o firmă din Prahova!

Inițial, am crezut că este vorba despre o deversare dintr-o hazna și că pe drum au ajuns viermi și materii fecale. Aveam să descoperim însă că situația este mult, mult mai gravă!

- Reclamă -
Viermii provin de la deșeurile medicale și alte deșeuri organice pe care firma Eco Burn le arde în incinerator. Cel mai probabil, acestea sunt depozitate în condiții improprii, iar viermii, sângele și mizeria ajung pe drumul cu acces public punând în pericol sănătatea celor care trec prin zonă.
Reporterii Incomod l-au contactat pe directorul Parcului Industrial Brazi, care a confirmat toate  informațiile adunate de noi.
La acest moment, Eco Burn depozitează necorespunzător deșeuri aduse spre incinerare, care generează miros de cadavre în descompunere. Este pesistent si ziua si noaptea. Aici sunt aduse și lichide ce conțin substanțe urât mirositoare, probabil nocive, și viermi, așa cum ați relatat dvs. Acestea se scurg din incinta Eco Burn și ajung pe drumul comun” – Ion Stoica, director Parcul Industrial Brazi.

 

Eco Burn, firma care operează incineratorul de deşeuri din Parcul Industrial Brazi, are sau a avut contracte pentru servicii de „colectare, transport şi eliminare finală a deşeurilor medicale” cu mai multe unități medicale, precum Spitalul Județean Ploiești, Spitalul Câmpina sau Spitalul Universitar de Urgență Militar. 

 

Garda de Mediu n-a văzut nimic

Încă dinaintea publicării primului episod din acest „film” horror, am prezentat situația Gărzii de Mediu Prahova. Potrivit unui comunicat trimis Ziarului Incomod, inspectorii Gărzii de Mediu au efectuat un control la Eco Burn, dar n-au găsit nimic în neregulă….

- Reclamă -

Reporterii Incomod au primit noi dovezi privind poluarea cu substanțe deosebit de periculoase. În imagini, se observă pete de sânge pe drumul cu acces public (pe aici vin se face descărcarea deșeurilor cu risc biologic). De asemenea, am primit imagini cu eprubete cu sânge cazute pe jos sau containere cu deșeuri medicale care dau pe dinafară.

Tot pentru autoritățile care controlează și nu găsesc nimic, prezentăm, din nou, imaginile cu drumul pe care colcăie viermii după ce plouă:

*

 

Oamenii care muncesc în zonă ne-au spus că lucrătorii de la Eco Burn au curățat drumul după apariția primului articol în Ziarul Incomod și înainte de sosirea inspectorilor Gărzii de Mediu. 

De vorbă cu oamenii: „Miros insuportabil, stări de vomă”. 

Reporterii Ziarului Incomod a stat de vorbă cu oameni care lucrează la firmele din apropierea Eco Burn.

Aceștia ne-au declarat că au permanent simptome de vomă din cauza mirosului care vine de la Eco Burn. Unul dintre ei preferă să ocolească 2 kilometri, pentru a nu mai trece pe lângă containerele cu încărcătură biologică și pentru a nu mai păși pe drumul cu pete de sânge.

La sala de mese, geamurile sunt ținute închise. Dacă le deschizi, e jale! De altfel, mirosul pestilențial persista și la momentul în care jurnaliștii Incomod au ajuns la fața locului.

 

Un muncitor a ajuns la spital

Oamenii spun că, din cauza mirosului insuportabil, un muncitor de la o firmă din zonă a ajuns la spital, la sfârșitul lunii iulie.

Bărbatul prezenta stări de vomă și stare generală proastă. Acesta locuiește în Negoiești și spune că mirosul se face simțit și în sat. Reporterii Ziarului Incomod au primit confimare și de la alte persoane care locuiesc în Negoiești. În special noaptea, mirosul este insuportabil.

Fișa medicală a persoanei care a ajuns la spital:

Omul a avut nevoie de concediu medical. De altfel, din discuția pe care am avut-o, anterior, cu directorul Parcului, am aflat că patronii firmelor care își desfășoară activitatea în apropierea Eco Burn s-au plâns de faptul că a scăzut productivitatea muncii. Angajații acuză frecvent stări de rău în timpul programului.

Descarcă tot felul de materiale. pamperși, eprubete, tot felul. E foarte greu să lucrezi, nu ai cum să stai! Am stat acum trei ore la un vagon aici și am icnit până nu am mai putut! Dacă treci dimineața pe acolo, mori! Te îmbolnăvești! Dacă bag adidașii cu care trec pe aici, pe hol, când ajung acasă, și acolo miroase! Și prin mască se simte!„, spune un muncitor.

Viermi la ușa hotelului, clienți oripliați!

Ziarul Incomod a stat de vorbă și cu reprezentanți ai firmelor care își desfășoară activitatea în apropierea Eco Burn.

Administratorul firmei Pragosa ne-a spus că situația este arhicunoscută, nedorind să facă alte declarații.

Iar patronul restaurantului și al unității de cazare care se află în marginea Parcului, la șoseaua care duce din DN 1 spre Negoiești,  spune că afacerea îi este perturbată. Omul s-a trezit cu viermi chiar la intrarea în hotel, iar clienții, oripilați, au refuzat să se mai cazeze!

Ziarul Incomod a trimis solicitări pentru puncte de vedere, atât pe adresa firmei acuzate, cât și la Garda de mediu Prahova și DSP Prahova.

Reprezentanții Eco Burn au formulat un răspuns deosebit de agresiv, amenințând ziarul nostru cu procese, dacă nu vom retrage toate materialele publicate.

Ziarul Incomod va mai face solicitări pentru puncte de vedere și la ministerele Mediului și Sănătății, în acest caz.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...