Direcția de Sănătate Publică a emis un avertisment prin care sfătuiește oamenii să se ferească de țânțari, întrucât aceștia răspândesc virusul West Nile (Zika), ale cărui efecte pot duce până la deces. O femeie din Urziceni a murit după ce a fost înțepată de țânțari și a fost contaminată cu acest virus. La Ploiești, este aproape doar o chestiune de timp până la primul caz de acest gen, dat fiind faptul că nu s-a mai făcut dezinsecție încă din luna octombrie a anului trecut.

Conform atenționării publicate de DSP, perioada de risc pentru răspândirea virusului West Nile este până în octombrie. Manifestările sunt febră, dureri de cap, anorexie, greață, vărsături și înroșirea tegumentelor. În cazul persoanelor în vârstă, dar și în cazul celor cu o imunitate scăzută, pot apărea manifestări neurologice care pot duce la deces. Medicii sfătuiesc evitarea contactului cu țânțarii, lucru imposibil la Ploiești!

tantar augustDe altfel, chiar astăzi un ploieștean a trimis redacției noastre fotografii realizate în zona fostului magazin Safa, în care a surprins țânțarul Tigru, despre care se știe că este purtător al virusului West Nile.

Iar acesta nu este primul caz semnalat de cititorii ziarului Incomod! La începutul lunii iulie, o altă persoană ne-a trimis fotografii realizate cu acest țânțar, tot în Ploiești.

“Pe la începutul lunii iulie am fost surprins de o mușcătură de țânțar Tigru. Inițial, am omorât unul care m-a înțepat fără să bag de seamă specia. După care, atenția mi-a fost atrasă de felul în care zburau ceilalți și așa am descoperit că era un roi de 6-7 indivizi. Vă scriu pentru că s-a întâmplat în curtea mea, care este la câteva sute de metri de Parcul Municipal Vest.”, ne scria cititorul la acel moment într-un mesaj.

Iată fotografiile trimise de acesta:

6 COMENTARII

  1. Domnule primar, nu vi s-a adus la cunostinta existenta acestui pericol??? Daca nu ati citit dumneavoastra,aveti atati consilieri , cineva sigur a citit ! Admitem ca este o exagerare! Nu ar fi mai sigur si mai linistitor pentru ploiesteni sa luati masurile necesare ?! V-am scris acest mesaj pentru ca va consider si primarul meu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here