lucrare1 33986400

lucrare1 33986400Testele de la Simulare BAC 2015 se termină astăzi (5 martie). Dar rezultatele vor fi anunțate abia săptămâna următoare. Elevii din clasele a XI-a, a XII-a și a XIII-a au testat probele, dar profesorii corectori și-au pus, din nou, mâinile în cap. Lucrările sunt pline de bazaconii.

Subiectele de la „Simulare BAC 2015” au fost de nivel mediu, au spus specialiștii, dar unii elevi s-au întristat.

Simulare BAC 2015: „Nu știu. Habar nu am”

Iată ce spune o tânără liceană care se pregătește de zor nu pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta, ci pentru cel de admitere la facultate!

„Subiectul I. 1, Nu știu. 2. Nu am fost la ora asta. 3. Nu am învățat, mă pregătesc pentru facultate. 4. … 5. Nu știu. 6 Habar nu am.”

Un coleg al fetei, care a participat și el la „Simulare BAC 2015”, a făcut chia versuri: „Foaie verde fir mohor / Când văd subiectul mor / Nu-i ca fulgerul ușor / Ce fac dorulețul meu?”/ Foaie verde fir mohor / Toată lumea are dor / Și-i ca fulgerul ușor / Numai dorulețul meu”.

Simulare BAC 2015 – cele mai amuzante „perle”

Iată câteva dintre cele mai amuzante perle de la proba de Limba română, potrivitportalInvatamant.ro:

  • „Ion ar fi avut mai mult noroc de avere dacă juca la loto”.
  • „Rolul verbelor la perfect simplu e să ne spună că Ioan Slavici era oltean”.
  • „Care-i e cu cratima ca sa nu se confunde cu orașul Carei, de unde am și eu o rudă care se scrie cu litera mare”.
  • „Arghezi? Cine să-l înțeleagă pe omul ăsta? Sunt sigur că viața lui era tristă pentru că nu avea prieteni cu care să iasă la o bere. D-aia a scris poezii triste”.

Simulare BAC 2015 – „Tata îmi spune să nu mai vin dimineața de la club”

Tot la „Simulare BAC 2015”, o elevă a făcut un eseu despre importanța comunicării dintre copii și părinți: „Eu și tatăl meu nu avem o comunicare prea bună. El îmi spune mereu să nu mai vin dimineața de la club, eu îi spun că distracția maximă începe după miezul nopții, dar nu mă ascultă, așa că în loc să comunicăm, ne certăm”.

Anul trecut, doar 52% din elevii din clasele a XII-a şi 44% din elevii din clasele a XI-a au luat notă de trecere la simularea probei de Limba şi literatura română.

Sursa: www.click.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here