catuse la maini

catuse la mainiPolițiști din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei și Patrimoniului din Poliția municipiului Ploiești au efectuat, în cursul zilei de ieri, patru percheziții domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, a comunei Țepu din județul Galați, precum și în Penitenciarele Galați și Colibași, într-un dosar penal vizând săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune prin metoda accidentul.

În concret, ca urmare a unei plângeri depuse de o femeie din municipiul Ploiești, a fost constituit un dosar penal în care polițiștii au efectuat cercetări, stabilind că, la data de 16 februarie a.c., persoana respectivă ar fi fost apelată pe telefonul fix de un bărbat care s-ar fi recomandat a fi reprezentantul Consulatului României în Spania. Acesta i-ar fi comunicat faptul că fiica sa ar fi fost implicată, cu vinovăție, într-un accident rutier și că ar fi rănit grav un copil minor.

Pentru a putea înlătura consecințele juridice ale faptei și pentru  a evita arestarea fiicei sale, bărbatul respectiv i-ar fi solicitat persoanei vătămate suma de 2.500 de Euro. Aceasta, aflându-se sub impactul emoțional cauzat de presupusul accident rutier, ar fi fost indusă în eroare și determinată să transfere 450 de Euro, pe numele unui destinatar indicat de apelant.

Victima infracțiunii pretinde că ar fi fost atenţionată de presupusul reprezentant al Consulatului să nu comunice funcţionarului de la ghişeul firmei de transfer monetar cele întâmplate şi să mintă că persoana care va primi banii este un văr de-ai săi.

După ce a efectuat tranzacţia şi a comunicat numărul de referinţă, i s-ar fi solicitat să achite în continuare suma de 500 lei, fapt care i-ar fi creat suspiciunea că poate fi victima unei înşelăciuni. Imediat şi-a contactat telefonic fiica, aflată în Spania, ocazie cu care aceasta i-a confirmat că nu a fost implicată în niciun accident, fapt ce a făcut-o să realizeze că a fost înşelată.

În urma perchezițiilor efectuate la data de 28 iunie a.c., polițiștii au descoperit şi ridicat mai multe terminale telefonice mobile, cartele preplătite, înscrisuri, mijloace de probă materiale, precum şi o sumă de bani, despre care se bănuiește că ar proveni din săvârșirea unor infracțiuni. Totodată, la sediul Poliției au fost aduse cu mandat 11 persoane, în vederea audierii și a întocmirii documentelor procedurale.

Având în vedere probatoriul administrat de polițiști, față de patru dintre persoanele cercetate, bănuite că ar fi participat la săvârșirea infracțiunii descrise, precum și a altora similare, aflate în instrumentare, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Cei în cauză urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, cercetările urmând a fi continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here