admitere

În perioada 24 – 27 mai, la Școala Gimnazială “Grigore  Moisil” din Ploiești se desfășoară probele pentru testarea cunoștințelor de limbă modernă (engleză, franceză, germană sau spaniolă), în vederea admiterii la clasele de liceu vocaționale sau cu predare intensivă a unei limbi străine.

Peste 1.800 de cereri de înscriere au fost depuse pentru probele de limbi străine, deși numai patru colegii din județ organizează clase cu predare intensivă de limbi moderne. Practic, cam o treime din actuala promoție de absolvenți de gimnaziu încearcă să ocupe unul dintre cele numai 364 de locuri.

Cea mai mare concurență se înregistrează la… spaniolă. Și asta pe fondul numărului redus de locuri aprobate. Este vorba despre 14, adică o jumătate de clasă, la Colegiul Național “Jean Monnet”. 92 de elevi s-au înscris pentru susținerea testării, la această disciplină. Concurența va fi de aproape 7 candidați pe loc!

Locul al doilea nu mai este chiar surprinzător. Nu mai puțin de 1.154 de candidați susțin proba la limba engleză, intenționând, în caz de promovare, să opteze pentru unul dintre cele 224 de locuri de la clasele de profil, aprobate la Col. Naț. “I. L. Caragiale”, C. N. “Mihai Viteazul”, C. N. “Al. I. Cuza” și C. N. “Jean Monnet”.

Aceleași colegii vor avea și clase a IX-a cu predare intensivă  a limbii franceze. În total, ele pun la bătaie 84 de locuri, pentru ocuparea cărora s-au înscris 385 de candidați.

Nu în ultimul rând, concurența depășește 4 candidați/loc și în cursa pentru admiterea la o clasă cu predare intensivă a limbii germane. Variantele sunt la Col. Naț. “I. L. Caragiale”, C. N. “Mihai Viteazul” și C. N. “Jean Monnet”, însemnând un total de 42 de locuri, pentru care s-au înscris 180 de elevi.

Sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here