Un fost preot a comis peste o sută de acte de pedofilie. El a fost condamnat acum la opt ani și șase luni de închisoare pentru faptele sale, relatează AFP.

Fostul preot era deja condamant pentru infracțiuni sexuale. Acum, el a primit o nouă pedeapsă, după ce a fost găsit vinovat de peste o sută de agresiuni sexuale asupra a cinci băieţi şi a unei tinere. Tribunalul din Deggendorf a decis, însă, că, înainte de ispăşirea pedepsei, el trebuie să urmeze un tratament psihiatric într-o instituţie închisă. Abia după acest tratament, fostul preot prezentat drept Thomas Maria B. va începe ispăşirea pedepsei de opt ani şi jumătate de închisoare.

„Trebuie să aşteptăm să vedem ce curs va lua terapia. Durata internării psihiatrice nu poate fi determinată a priori şi se va întinde probabil pe mai mulți ani. Pentru moment, nu este încă posibil să se stabilească dacă acuzatul va prezenta un pericol pentru colectivitate după tratamentul într-o unitate de psihiatrie închisă”, a precizat instanţa de judecată.

Parchetul şi apărarea acuzatului, care a recunoscut faptele, au cerut luni o pedeapsă de mai mulţi ani de închisoare şi plasarea într-o unitate de psihiatrie a acestui fost preot originar din Wuppertal (vest).

Potrivit mărturiei a doi copii, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani în momentul comiterii faptelor, şi declaraţiilor acuzatului, acesta a agresat sexual de 108 ori cinci băieţi. După ce a câştigat încrederea unor „familii foarte pioase”, el a comis numeroase abuzuri, a denunţat tribunalul în comunicatul său. De asemenea, el a încercat să violeze o tânără în vârstă de 18 ani din anturajul său.

Faptele s-au petrecut pe parcursul a şapte ani în anii ’90 în Germania, precum şi în Austria, Italia, Polonia şi Elveţia.

Bărbatul a ispăşit deja cinci ani şi jumătate de închisoare între 2003 şi 2009, tot pentru infracţiuni sexuale. Un tribunal ecleziastic din Freiburg  a pronunţat în 2008 excluderea sa din Biserica Catolică.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here