Poliţia Română a efectuat, pe parcursul ultimelor două săptămâni, 115 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unor grupări infracţionale.

În urma acestor acțiuni, au fost identificate 15 culturi de cannabis, au fost ridicate 623 de grame de cannabis, 578 de grame de heroină și 5 doze de heroină, 5 grame de cocaină, 5 grame de amfetamină, 5,5 grame de MDMA, 636 de comprimate și peste 100.000 de pachete de țigări de contrabandă. De asemenea, a fost instituit sechestru asigurător asupra a 7 autoturisme și au fost ridicați 186.250 de lei și 13.800 de euro.

În perioada 22 aprilie – 5 mai, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au efectuat 46 de acţiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de persoane, trafic şi consum ilicit de droguri, criminalitate informatică şi spălare de bani.

În cadrul investigaţiilor, pentru probarea activităţii infracţionale a 190 de persoane cercetate, poliţiştii au efectuat 115 percheziţii ce au vizat atât imobilele folosite de acestea, cât şi autovehicule pe care cei în cauză le utilizau în activitatea infracţională. În urma administrării probatoriului, 61 de persoane au fost reţinute sau arestate.

De asemenea, au fost ridicate 10 laptop-uri, 8 hard-disk-uri, o tabletă, un router, 23 de telefoane mobile, 12 medii de stocare, 19 cartele SIM, un cântar folosit la cântărirea drogurilor și 4 grindere.

La acţiunile desfăşurate au participat 369 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, care au beneficiat de sprijinul celorlalte structuri centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale, aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Exemplu: La data de 27 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt și procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Olt au efectuat 4 percheziţii domiciliare, pe raza localităților București, Chiajna și Corbeanca, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni economice.

Au fost puse în executare 12 de mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, pentru audieri.

Prejudiciul creat prin activitatea infracţională desfășurată de membrii grupului infracțional este de aproximativ 25.000.000 de euro și 30.000.000 de lei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare, abuz în serviciu, spălare de bani, gestiune frauduloasă, infracțiuni de corupție și de serviciu cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

La activităţi au participat şi poliţişti din municipiul Caracal, judeţul Olt şi B.C.C.O. București, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt și S.I.A.S. – I.G.P.R..

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române și al S.R.I..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here