fbpx
joi, iunie 1, 2023

Peste 100 de site-uri românești minează criptomonede folosind procesoarele utilizatorilor

Citește Și

- Advertisement -

Lista site-urilor românești care au codul care a fost prezent și pe live.antena3.ro (înlăturat ulterior) a fost compilată cu ajutorul lui Ștefan Tănase, Principal Security Researcher la Ixia, dar și cu ajutorul uneltei publicWWW. Merită menționat faptul că nu știm în care dintre cazuri codul a fost implementat cu știința proprietarilor de site.

Site-ul aeroportului Craiova (aeroportcraiova.ro) are un script activ care se folosește de CoinHive pentru a mina criptomonede. Odată accesat, site-ul blochează practic computerul, folosind procesorul la capacitate maximă.

- Advertisement -

CYD (cyd.ro), Frip (frip.ro) și Extra News (extranews.ro) sunt trei site-uri cu știri de autenticitate îndoielnică (ca să nu zicem din prima că sunt site-uri de fake news). Și acestea folosesc un script java pentru a genera monede virtuale pentru proprietari sau pentru persoana care a injectat scriptul fără voia acestora.

Jocuri Kizi (jocuri-kizi.ro) este un site cu jocuri Flash (platformă extrem de vulnerabilă în general) care are un script de cryptojacking. Aici merită menționat că cei de la CoinHive și-au creat codul (care este folosit pentru a mina Monero) gândindu-se și la platformele de jocuri online, administratorii având posibilitatea de a le oferi utilizatorilor o parte din profituri, fie sub formă de avantaje în jocuri, fie chiar sub formă de bani. În politica de cookies a site-ului Jocuri Kizi nu apare nicio mențiune privind vreun script de minat, deci sigur utilizatorii nu au niciun avantaj.

CITEȘTE articolul integral pe start-up.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta