Prahova a fost luată cu asalt de zecile de mii de turişti care au ales să se recreeze în această minivacanţă la munte, cheltuind peste 1,5 milioane de euro în Prahova.

Gradul de ocupare pentru această perioadă a fost de 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, în timp ce în zonele premontane precum Breaza şi Câmpina, a depăşit 90%. Vremea a ţinut şi cu turiştii care au ales să petreacă doar o zi în aer liber în zone precum Valea Cerbului, unde a fost record de turişti. Vremea frumoasă i-a scos din casă şi pe turiştii care au ales o plimbare la Azuga sau Sinaia, unde s-au bucurat de obiectivele turistice, parcurile tematice, cât şi de restaurantele şi cafenelele care au fost pline până la refuz.

Mulţi turişti au ales de asemenea traseele montane uşoare, urcările până la cota 1400-2000 cât şi până la Babele, la telecabine formându-se ocazional cozi. Populare au fost şi traseele de cicloturism în această perioadă, dar şi grătarele şi relaxarea.

“Trăgând linie dupa minivacanta de 1 mai, consider ca  este un debut foarte bun  al sezonului estival care prevesteşte o vara de exceptie în turismul prahovean. Speram ca vremea bună sa ne fie aliat in continuare. Anul acesta,  voucherele de vacanta sunt un alt factor cu impact pozitiv care a dinamizat cererea, aproximativ 10-20% din vacantele in Romania fiind platite cu acest instrument, din informatiile oferite de principalii touroperatori”, a precizat Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Sursa: comunicat APDT Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here