Peste 200 de persoane sunt audiate în dosarul de mită de la Serviciul de Înmatriculări Auto Prahova, fiind suspectate că au oferit mită pentru a nu aștepta la cozile formate în fața ghișeelor, spun surse judiciare! Reamintim că suspectul principal în acest caz este Mihai Brănescu, funcționar al serviciului, care și-a recunoscut fapta după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea o sumă de bani în fața sediului Poliției Prahova, de la strada Vasile Lupu, unde este și sediul Serviciului de Înmatriculări Auto.

Ziarul Incomod a prezentat la momentul respectiv fotografii în exclusivitate din timpul flagrantului! Vezi aici!

Flagrantul s-a făcut în luna martie 2017, chiar în zona sediului IPJ Prahova de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție (foto sus), supravegheați de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

În urma flagrantului, au avut loc percheziții și la unul dintre birourile de copiat acte de peste drum de IPJ Prahova. Se pare că cineva de acolo intermedia șpaga. Cel prins în flagrant era un angajat nou la Serviciul Înmatriculări și le promitea celor care nu mai voiau să stea la cozi că îi rezolvă ”peste rând”. Sumele erau mai mari decât taxele cerute, restul banilor fiind luați de funcționarul respectiv.

Anchetatorii spun despre complici că îi trimiteau lui Mihai Brănescu, în timp ce se afla la serviciu, persoane care depășeau coada formată la ghișeu și foloseau anumite parole pentru ca Brănescu să își dea seama că erau trimiși de complici. În dosarele respectivelor persoane, în afară de actele mașinilor, se aflau sume de bani mai mari decât taxa pe care trebuiau să o plătească, diferență pe care inculpatul nu o dădea înapoi, ci și-o însușea.

Mihai Brănescu și-a recunoscut faptele și a colaborat cu anchetatorii încă de a doua zi după ce a fost prins în flagrant. În buzunarele sale au fost găsiți 1.100 lei, iar în mașină sume de bani în diverse valute însumând 5.000 lei. De asemenea, la domiciliul bărbatului au fost găsite sume de bani tot în diverse valute, însumând câteva mii de lei, despre care procurorii spun că ar proveni din mită.

Potrivit unor surse, Brănescu le-ar fi mărturisit anchetatorilor că făcea acest lucru din luna februarie 2017, când s-a eliminat taxa de poluare, la propunerea patronului biroului de copiat acte aflat peste drum de sediul Poliției Prahova. În același dosar au fost audiați patronul biroului și o angajată a sa care au fost puși sub control judiciar, la fel ca funcționarul. Mihai Brănescu era angajat din septembrie 2016, iar procurorii i-au interzis să mai meargă la Biroul Înmatriculări, dar poate lucra la un alt serviciu din cadrul Prefecturii.

Se pare că Mihai Brănescu strângea mită de aproximativ 1.000 lei pe zi. În total, se pare că bărbatul a adunat câteva zeci de mii de lei. În paralel, se pare că și patronul biroului de copiat acte lua bani de la cetățeni. În casa de bani a acestuia au fost găsiți la percheziții 60.000 lei, dar la acel moment nu se știa dacă toți banii proveneau din încasări sau erau și din mită.

La ora actuală dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, care audiază persoanele la care facem referire mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here