ANSVSA a controlat în perioada 9-15 iulie peste 200 de unități de pe litoralul românesc, constatând nereguli în manipularea și depozitarea alimentelor și nerespectări a condițiilor de igienă, motiv pentru care inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 36.000 de lei, anunță autoritatea.

„Au fost constatate nereguli cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, dar și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare”, precizează Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), conform Mediafax.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 6 restaurante, 3 unități tip fast-food, 1 unitate tip bufet, 1 magazin alimentar, 1 laborator cofetărie/patiserie, 5 baruri, 1 depozit alimentar, au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 36.000 de lei și a fost elaborată o Ordonanță de suspendare temporară a activității pentru 1 depozit alimentar.

Autoritatea Sanitar Veterinară menționează că inspectorii ce activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, au verificat 204 de unități în Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here