Varianta ocolitoare a orașului Mizil prinde contur. Recent au fost aprobați indicatorii tehnico – economici. Peste 113 milioane de lei costă realizarea acestui proiect extrem de important pentru oraș. Contribuția din bugetul local se ridică la peste 44 de milioane de lei.

Autoritățile județene speră ca licitația să fie finalizată în cel mai scurt timp, astfel încât lucrările să înceapă în vara acestui an și să fie finalizate în maximum 18 luni de la data semnării contractului, perioadă în care este cuprinsă și faza de proiectare.

Finantarea  va fi asigurată de Guvernul României prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny“.

Realizarea obiectivului va permite devierea traficului de mare tonaj, îmbunătățirea conectivității rutiere în zona urbană funcțională și extinderea intravilanului localității.

Traseul propus va avea o lungime  de aproape 7,5 km, intersecții cu drumurile DN1B, DJ 102 K, DJ 100 H și două poduri. Intersecția propusă cu DN1B va fi de tip sens giratoriu, iar traseul se va desfășura preponderent în zona drumului de exploatare existent, pe zone neconstruite.

Centura va prelua o parte din traficul care tranzitează orașul Mizil, fluidizarea va contribui la reducerea timpului de transport, diminuarea blocajelor rutiere, devierea traficului greu din centru și traversarea orașului, în condiții de siguranță a circulației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here