fbpx
vineri, martie 29, 2024
spot_img

Peste 40 de trasee montane pregătite de salvamontişti pentru reluarea drumeţiilor

Citește Și

- Reclamă -

Angajaţii Serviciului Salvamont Salvaspeo Mureş, împreună cu 30 de voluntari, au muncit intens pe perioada stării de urgenţă pentru reamenajarea traseelor montane din judeţul Mureş, pe o lungime de circa 700 de kilometri, precum şi a celor şase refugii montane, astfel încât drumeţiile să poată fi reluate în siguranţă.

„Au fost două furtuni mai mari, iar din 43 de trasee omologate, majoritatea au fost afectate de doborâturi de vânt. Au fost curăţate trasee din Munţii Călimani, Munţii Gurghiu şi din zona Târgu Mureş. Vor rămâne închise două trasee din Munţii Călimani, care pornesc din Răstoliţa şi Stânceni, unde au fost doborâturi masive, aici vor fi amplasate indicatoare că traseele rămân închise (…) Ieri am reuşit să deschidem şi să revopsim traseul montan marcat cu cruce albastră care porneşte din Lunca Bradului şi ajunge pe şaua Negoiu din munţii Călimani. Din păcate, şi acest traseu a fost destul de mult afectat de furtuna din luna februarie”, a declarat şeful Serviciului Salvamont Mureş, Kovacs Robert.

- Reclamă -

Salvamontiştii atrag atenţia celor nerăbdători să iasă pe munte că în momentul în care drumeţiile vor fi permise, vor avea de evitat unele pericole şi nu trebuie să se aventureze pe trasee dificile până nu revin la forma fizică optimă, după perioada lungă petrecută în casă.

„Le recomandăm să nu meargă în număr mare pe trasee, mai ales să fie atenţi şi la echipamente. Să ia în considerare că întrucât de mai mult timp nu au făcut ture lungi şi atunci starea lor fizică este mai slabă, în prima fază să aleagă trasee montane mai uşoare. Să se ia în considerare că sunt foarte mulţi urşi în zona montană, pentru asta trebuie să facem zgomot, să vorbim, să nu fim singuri şi atunci ursul ne va ocoli. Putem să cumpărăm, de asemenea, substanţe contra căpuşelor sau măcar să ne îmbrăcăm corespunzător, cu haine cu mâneci lungi. Cu viperele nu am avut probleme în judeţul Mureş, dar pe traseele montane există şi vipere. De asemenea, un sfat este evitarea stânelor, unde câinii pot deveni agresivi”, a precizat Kovacs Robert.

Sursa: Agerpres

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Știrile Incomod din data de 28 martie

Zilnic poți urmări grupajul știrilor pe pagina de Facebook a Ziarului Incomod și pe canalul de YouTube.Principalele titluri ale...
Sari la conținut