5.272 de locuri sunt disponibile la admiterea din acest an la liceele din Prahova. Informația a fost publicată în Ghidul admiterii, de către Inspectoratul Școlar Județean Prahova. Încă 140 de locuri sunt pentru candidații de etnie romă.

În total, 41 de licee din tot județul participă la admitere, incluzând în ofertă zeci de specializări, de la Matematică-Informatică, Științe ale Naturii, Filologie și Științe Sociale la Economic, Agricultură, Turism și alimentație, Protecția mediului, Electronică-automatizări, Industrie textilă și pielărie, Comerț, Mecanică, Tehnician veterinar, Fabricarea produselor din lemn, Construcții, Electric sau Mecanică.

De asemenea, patru colegii din Ploiești (Caragiale, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza și Colegiul Pedagogic “Regina Maria”) vor avea clase cu predare intensivă a unei limbi străine: engleză, franceză, spaniolă sau germană.

La Colegiul “Regina Maria” vor exista și trei clase cu profil pedagogic,  pe filiera vocațională, una cu specializarea Educator-puericultor, iar două cu specializarea Învățători-educatoare.

Pe filieră vocațională vor funcționa trei clase a IX-a la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” Ploiești (specializările Arhitectură, artă ambientală și design // Arte plastice și decorative // Muzică), una la C. N. “Mihai Viteazul” Ploiești (profil sportiv), una la Liceul Tehnologic “Gheorghe Saligny” (profil sportiv) ;i una la Liceul Teoretic  Azuga  (profil sportiv). 120 de locuri sunt disponibile, anul acesta, în învățământul militar, la Colegiul Militar “Dimitrie Cantemir” Breaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here