În perioada 10-20 ianuarie, MAI organizează o sesiune extraordinară a examenului de admitere la Școala de Agenți de Poliție din Câmpina. Este pentru prima data în istoria unității de învățământ când concursul de recrutare a viitorilor polițiști se organizează iarna. Anul acesta au fost înregistrate două recorduri, este cel mai mare număr de locuri scoase la concurs, 1.300 – dintre care 16 sunt pentru etnia rromă și 10 locuri pentru alte etnii – pe care s-au înscris inițial 10.000 de candidați, o cifră care s-a mai întâlnit înainte de anul 1989. În urma testării psihologice au mai rămas în concurs 6.152 de candidați care au venit începând de astăzi la Câmpina pentru a-și depunde dosarele de înscriere.

După cele două zile rezervate înscrierii vor urma șase zile de foc timp în care candidații vor participa la contravizita medicală, dar și la evaluarea performanțelor fizice.
Tot în acest an este pentru prima dată când candidații nu mai susțin probele sportive la rezistență, viteză și aruncarea mingii medicinale, ci vor parcurge un traseu aplicativ inspirat de antrenamentul soldaților US Army.

Astfel, în 2 minute şi 25 de secunde, candidatul trebuie să realizeze o săritură în lungime, apoi în alergare pas sărit peste saltea, două rostogoliri successive, deplasarea pe o bârnă pe distanţă de 4 metri, având în ficecare mână câte o greutate de 5 kg, alergare între şicane (zig-zag), săritura peste capra de gimnastică, escaladarea unei lăzi de gimnastică, transportul prin târâre pe o distanţă de 10 m a unui manechin în greutate de 40 de kg, aruncarea cu mingea de handbal la o ţintă cu mărimea de 1×1 m, navetă de 10 ture pe o distanţă de 20 de metri cu ridicare de jaloane. Nerealizarea uneia dintre probele traseului aplicativ înseamnă automat eliminarea din concurs.

Din cauza numărului foarte mare de candidați, Școala de Poliție de la Câmpina a trebuit să apeleze la ajutor extern. Astfel tinerii înscriși în concurs vor susține probele sportive în șase localități din județ, în sălile de sport ale unităților școlare civile: Băicoi, Breaza, Plopeni, Comarnic, Cornu și Blejoi.

Pentru supravegherea candidaților și pentru corectarea lucrărilor scrise, la Câmpina au fost detașați nu mai puțin de 800 de polițiști din întreaga țară, pentru că Școala de Poliție nu deține un număr suficient de persoane pentru a asigura desfășurarea în condiții optime a examenului de admitere cu un număr atât de mare de aspiranți la uniforma de polițist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here