Zeci de persoane au fost amendate de polițiștii care au descins la o petrecere din București. Poliția Capitalei a anunțat marți, 26 februarie, că a aplicat 75 de amenzi în valoare de aproape 200.000 lei pentru nerespectarea regulilor referitoare la petrecerile private în actualul context pandemic.

Surse oficiale au precizat pentru g4media.ro că petrecerea clandestină a fost organizată pentru ziua de naștere a lui George Chiroaică, membru al clanului Spoitorii.

Polițiștii au amendat și administratorului localului din Sectorul 3 unde a avut loc evenimentul, cu 10.000 de lei, iar în cazul său s-a deschis și un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Comunicatul integral al Poliției 

„La data de 15.02.2021 in jurul orei 21.35, Sectia 13 Poliție a fost sesizată cu privire la faptul că într-un restaurant, din zona sa de competență teritorială, este organizat un eveniment privat la care participă mai multe persoane.

La fata locului s-au deplasat echipaje din cadrul Secțiilor 13,12 și 10 Poliție, echipaj al Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi, care au găsit în interiorul localului aproximativ 80 de persoane care participau la o petrecere.

Evenimentul a fost oprit.

Au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare totală de 193.000 lei.

Cu privire la organizatorul evenimentului, Secția 13 Poliție s-a sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here