fbpx
luni, mai 29, 2023

Petroliști din Câmpina, obligați să plătească 60 de milioane de lei, despăgubiri către stat

Citește Și

- Advertisement -

60 de milioane de lei despăgubiri civile către stat trebuie să plătească trei afaceriști din Câmpina, găsiți vinovați de evaziune fiscală și inițiere și aderare la un grup organizat infracțional de către Tribunalul Prahova. Este vorba despre Silviu Florin Teodosiu, George Bâțu și Gabriel Bâțu, condamnați de asemenea la închisoare cu executare de instanța de fond, astfel: Teodosiu va trebui să facă 7 ani de închisoare, iar frații Bâțu câte 5 ani de închisoare fiecare.

Cei trei au fost trimiși în judecată în anul 2012 de către procurorii DIICOT în urma unei ample anchete care viza traficul cu produse petroliere. Conform procurorilor DIICOT Ploiești, sub coordonarea liderului grupării Teodosiu Florin Silviu, membrii grupării au utilizat un număr de douăzeci de societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, rezultate din operaţiuni comerciale cu produse petroliere.

- Advertisement -

“În fapt , se achiziţiona subprodus petrolier de la furnizori reali, după care prin firmele administrate de BÎŢU GABRIEL, MIHĂILESCU TUDOR, BÎŢU ALEXANDRU GEORGE, NUŢULESCU CRISTIAN GABRIEL, se schimba calitatea mărfii, scriptic, din combustibil lichid uşor în motorină, după care se factura motorină către firmele deţinute de către TEODOSIU FLORIN SILVIU sau alte persoane indicate de acesta, după care acesta, la rândul lui vindea marfa către diferiţi beneficiari drept motorină. O altă modalitate de comitere a infracţiunilor consta în achiziţionarea motorinei de lasocietăţi aflate în insolvenţă care erau scutite de plata TVA –ului, de către firmele aparţinând membrilor grupului infracţional, după care aceasta era vândută către firmele administrate de către TEODOSIU FLORIN SILVIU, în preţ fiind inclus TVA-ul”, arătau procurorii la data efectuării perchezițiilor.

Sentința dată de Tribunalul Prahova, în martie 2016, nu este una definitivă, deja Teodosiu și complicii săi au apelat sentința la Curtea de Apel Ploiești.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urmărire lângă Ploiești. Doi tineri drogați și fără permis au condus aceeași mașină

Polițiștii de la Serviciul Rutier au reușit să prindă doi tineri care s-au urcat la volanul aceleiași mașini, deși...

Mai Multe Articole Ca Acesta