Petrolul și Rapid se reîntâlnesc în Primvs Derby, astăzi, de la ora 16.00, pe stadionul din Regie. 

Petersona Pecanha este unul dintre jucătorii care au reușit să se facă iubiți și respectați jucând în tricoul celor două echipe care au o rivalitate istorică, cea mai veche din fotbalul românesc.

A fost, cu siguranță, unul dintre cei mai buni jucători străini care au evoluat în campionatul românesc, fiind portar de reflex și având un joc de picior excepțional.

Retras din activitatea de fotbalist, Peterson Pecanha a obținut licența A UEFA și este acum antrenor la Trofense, în liga treia din Portugalia.

Perioada petrecută în România a fost printre cele mai frumoase din cariera de jucător, de care „Pesa”, așa cum i se spunea la Petrolul, își aduce aminte cu plăcere.

L-am contactat pe fostul portar al Rapidului și al Petrolului, înaintea partidei de astăzi.

Nebunia din Olanda

La Petrolul, cel mai frumos moment a fost meciul din preliminariile Europa League cu Vitesse, pe care lupii l-au câștigat în Olanda cu scorul de 2-1. Golul victoriei și al calificării în playoff-ul Europa League a fost înscris de Gicu Grozav, în minutul 90+5, din lovitură liberă.

Petrolul deschisese scorul chiar după o pasă lungă a lui Pecanha, pe capul lui Ferebory Dore, care a prelungit, mai departe, pentru Boudjemaa.

Acea victorie obținută de noi a fost memorabilă, cu golul marcat de Grozav după o lovitură liberă executată excepțional. Trebuie să spun însă că fiecare meci al Petrolului pe care l-am jucat pe stadionul Ilie Oană a avut o atmosferă superbă. Tribunele erau mereu pline și fanii Petrolului erau fantastici„, a spus fostul portar al echipei ploieștene.

Nu am văzut meciurile din ultima perioadă, însă mereu mă uit la rezultate, atât la Petrolul, cât și la Rapid. Știu că ambele echipe își doresc promovarea și mi-aș dori să revină în prima ligă amândouă la finalul acestui sezon. Este cea mai dificilă întrebare… Pentru mine, atât Petrolul cât și Rapid merită să aibă cele mai bune rezultate, amândouă vor fi mereu în inima mea!„, a încheiat fostul portar.

În România, Pecanha a adunat cele mai multe meciuri la Petrolul (102), pentru care a evoluat în perioada 2013-2016. 

Venise de la Rapid București, unde a bifat în sezon (2012-2013), cu 25 de partide. 

După o jumătate de an la Viitorul, Pecanha s-a întors în Portugalia, unde a mai jucat la Feirense, Academico Viseu și Coimbra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here