Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că se încearcă preluarea la DIICOT a dosarului violențelor din 10 august de la Parchetul Militar și de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. 

Manevra vine după sesizarea presupusei finanțări externe a protestelor.

Aceasta ar putea fi una dintre marile mize ale scandalului declanșat, luni seara, de Antena 3 și Luju.ro, care au care au prezentat presupuse dovezi că mitingul diasporei ar fi fost finanțat din străinătate și ar fi avut o organizare paramilitară, scriu jurnaliștii de la G4Media.ro.

Marți dimineața, PSD a cerut instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile ”de o gravitate excepțională”.

Dacă DIICOT va deschide un dosar, va putea solicita preluarea dosarelor de la Parchetul Militar (violențele comise de jandarmi) și de la PTB (violențele comise împotriva jandarmilor) pe motiv că dosarul ar trebui soluționat unitar.

Pe de altă parte, surse din poliție au declarat pentru G4Media.ro că se încercă zădărnicirea anchetei în dosarul violențelor comise împotriva jandarmilor.

Aici, miza ar fi să nu se ajungă la cei care au plătit galeriile și grupările interlope aduse în Piața Victoriei și care sunt suspectate că au provocat violențele din 10 august, la comanda unor lideri PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here