fbpx
duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Pișcot, unul din agresorii lui Răzvan Cosma, are un nou dosar pentru conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ionuț Haită, zis Pișcot, tânărul trimis în judecată într-un dosar de tentativă de omor, în care victimă este Răzvan Cosma, și care a fost arestat într-o altă cauză în care este acuzat de proxenetism, s-a ales cu un nou dosar penal. Pișcot este judecat acum și pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Acest ultim dosar se află pe rolul Judecătoriei Ploiești și a fost înregistrat pe rolul secției penale în data de 23 noiembrie. Surse judiciare au precizat că Haită a fost prins conducând o mașină într-o stare de euforie înainte de a fi arestat în dosarul în care este acuzat de proxenetism. În prezent, Pișcot este plasat în arest la domiciliu, măsură care este valabilă, conform deciziei luată de Tribunalul Prahova, până în data de 19 decembrie.

Ciprian Ionuț Haită, zis Pișcot, este și unul dintre bătăușii implicați în scandalul din iarna anului 2008, atunci când un tânăr sportiv în vârstă de 20 de ani, Răzvan Cosma, a fost snopit în bătaie de mai mulți indivizi, cunoscuți în Prahova ca fiind extrem de violenți.

- Reclamă -

DIICOT Ploiești a mai instrumentat un dosar în care este implicat Pișcot. Acesta, dar și alte 14 persoane au fost reținute în vară de procurori, fiind cercetați într-o cauză de trafic internațional de carne vie și de tutun. Conform DIICOT, la acel moment procurorii au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Bălan Mircea Costin zis „Valoare”, Avram Adrian zis „Moxu” sau „Pimpu”, Ionescu Liviu Catalin, Haită Ionuţ Ciprian zis „Piscot”, Stere Mircea Alexandru zis ,,Musiu”, Gaşpăr Marius Iulian, Sandar Cristian zis ”Patac” şi Beşleagă Cristina Andreia, precum şi măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Ghinea Adrian Jean, Şerban Marina, Panait Nicoleta-Emilia, Stanciu Răzvan, Slamna Bogdan Constantin, Ivan Silvan Iulian zis ,,Iani” şi Bărăţoiu Tudor Gabriel,” pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Important de precizat faptul că Haită Ionuț Ciprian a fost condamnat, în dosarul de omor în care victimă este Răzvan Cosma, la șapte ani și șase luni de închisoare. Decizia a aparținut Tribunalului Prahova și nu a fost una definitivă. La contestație, Curtea de Apel Ploiești a decis rejudecarea cauzei cu agresorii în libertate, dosarul aflându-se încă din anul 2009 pe rolul instanței penale a Tribunalului Prahova. În tot acest timp, Haită a fost implicat alături de alte persoane în afaceri ilegale cu trafic de tutun și prostituție.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012, inculpatul Bălan Mircea Costin împreună cu inculpaţii Avram Adrian, Avram Valentin, Haită Ionuţ Ciprian, Ghinea Adrian Jean, Ghinea Valentin şi Gaspar Marius Iulian au iniţiat şi constituit un grup infractional organizat, la care pe parcurs au aderat şi pe care l-au sprijinit ceilalţi inculpaţi, în scopul săvârşirii infracţiunii de proxenetism pe teritoriul Marii Britanii. Din investigaţiile efectuate a rezultat că inculpaţii au racolat mai multe tinere, cărora le-au asigurat transportul (rezervarea şi cumpărarea biletelor de transport), cazarea, promovarea anunturilor pe site-urile de profil matrimonial şi asigurarea protecţiei fizice, în vederea practicării prostitutiei pe teritoriul Marii Britanii, sumele de bani obţinute de tinere din aceasta activitate fiind împărţite cu membrii grupului infracţional organizat. S-a reţinut că activitatea grupării era coordonată de către Bălan Mircea Costin. Acesta închiria apartamente în diferite locaţii din localităţile Portsmouth, Southamptom, Norwich, Cambridge, Oxford, Ilford, Playmouth, Exeter, Londra – Marea Britanie şi Cardiff – Ţara Galilor, în care tinerele racolate practicau prostituţia. Lunar, aceste apartamente erau schimbate pentru a nu fi depistaţi de autorităţile judiciare.

- Reclamă -

Membrii grupării s-au înţeles de la început cu tinerele racolate, care au avut cunoştinţă de activitatea infracţională pe care o vor desfăşura în Marea Britanie, să le dea acestora un procent de 50% din sumele de bani obţinute de ele din practicarea prostituţiei. Inculpaţii s-au ocupat şi cu postarea de anunţuri pe site-uri de profil matrimonial, în vederea atragerii de clienţi pentru tinere în vederea întreţinerii de relaţii sexuale în locaţiile închiriate de ei. În locaţiile închiriate, protecţia tinerelor era asigurată de către inculpatul Sandar Cristian. Acesta primind un venit lunar şi trebuind să răspundă la telefoanele postate pe site-urile de profil, să dea relaţii cu privire la aspectul fetelor, la activităţile sexuale pe care acestea le prestează, tarife practicate şi zona în care desfăşoară activitatea. În situaţia în care tinerele erau solicitate la hotel sau domiciliul clientului, acestea se deplasau cu autoturismele membrilor grupării.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate la data de 24.08.2016 pe raza judeţelor Prahova şi Argeş – 18 percheziţii domiciliare, au fost au fost indisponibilizate 5 autoturisme, 9.300 de lire sterline, 5.700 de euro, 52 de kilograme de materie vegetală ce pare a fi tutun, 200 de pachete de ţigarete netimbrate, telefoane mobile, sisteme informatice, precum și documente de identitate false și acte financiar-bancare.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Un șofer beat a provocat un accident pe DN 1

Un șofer băut a provocat un accident rutier pe DN 1, duminică dimineață.Accidentul s-a produs în afara localității Bănești....
spot_img