Cei cu experiență în politică știu că în anii electorali realizările din administrația locală nu mai contează așa mult pentru electorat. În mass-media politicienii dau năvală să promită marea cu sarea, iar publicul este sufocat de această temă. 

Concret, de exemplu dacă Adrian Dobre semna contractul pentru refacerea ”podului de lemn” la anul, când sunt alegerile pentru parlamentarii europeni și pentru funcția de președinte al României, cu toată sponsorizarea pe facebook nu mai avea același impact, cât o fi el, la populație.
Poate așa se explică faptul că în timp ce la nivel județean greii PSD, ALDE, PNL aparent sunt adormiți ori au vreo înțelegere tip non-combat, pe următorul palier, cel local – Ploiești, primarul Adrian Dobre și viceprimarul Cristian Ganea parcă au intrat în campanie electorală deși alegerile pentru funcția de primar al Ploieștiului sunt în 2020.
Celălalt viceprimar, de la ALDE, așa cum am mai spus, în ceea ce privește apariția în spatial public pare un fel de Moș Crăciun: toată lumea a auzit de el dar nimeni nu l-a văzut.

Ce mi se pare extraordinar de grav este că cei doi menționați anterior, care au și funcții în partid, Dobre este președinte PNL Ploiești iar Ganea președinte PSD Ploiești se ciondănesc pe facebook sau prin ziare pe chestiuni minore, timp în care Ploieștiul are probleme uriașe: gunoaie pe străzile orașului, transportul în comun cu rable, poluarea, lipsa banilor pentru serviciile publice.
Cei doi mi se par ca niște pisoiași fricoși care miaună subțire încercând fără succes un ton amenințător, pe lângă farfuria cu lapte. Al treilea pisoiaș, domnul Pană, este cel care nu miaună, de frică să nu deranjeze și nici măcar nu se apropie de farfuria cu lapte.

Recent, după ce Dobre s-a lăudat cu semnarea contractului pentru refacerea ”podului de lemn” Ganea l-a ciufulit public pentru că a furat laudele, proiectul fiind unul mai vechi, pe vremea când Dobre nu era primar.
O găinărie, adică nu e ca și cum PSD nu ar fi furat niciodată nimic (idei sau bani publici) și acum vai, ce oripilați sunt pesediștii că penelistul Dobre fură, fie și niște merite.

Citeam mai devreme declarația avocatului George Botez, consilier local PSD, din jurnalulph.ro care lăuda presiunea pusă de PSD pe primarul Dobre pentru a nu mări taxele la Ploiești. Un lucru bun, nimic de comentat, dar să nu uităm două aspecte interesante.
1. Mărirea salariilor în administrația locală, fapt care a contribuit enorm la colapsul financiar se datorează și mânuțelor consilierilor locali PSD-ALDE, care au votat.
2. La întâlnirea dintre primar și reprezentanți ai consilierilor locali PSD-ALDE aceștia din urmă au fost de acord cu mărirea taxelor propusă de Adrian Dobre dar ulterior au speculat politic și au declarat public faptul că se opun.

Concluzia? La managementul defectuos al primarului penelist, unele voci susțin că este cel mai slab primar din istoria Ploieștiului, complici sunt câțiva pisoiași din alianța PSD-ALDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here