Aurelian Eugen Burtică, adolescentul de 15 ani, implicat într-un conflict armat în fața liceului UCECOM din Ploiești, a fost plasat sub control judiciar. Decizia aparține Judecătoriei Ploiești și nu a fost atacată de procurori.

Burtică, acuzat că a rănit în zona capului doi adolescenți, folosind un pistol cu bile, a fost arestat preventiv pe 8 octombrie 2020. A rămas în spatele gratiilor doar două săptămâni. Pistolarul a cerut instanței o măsură preventivă mai blândă, iar cererea i-a fost acceptată.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Aurelian Eugen Burtică a fost plasat sub control judiciar, cu interdicția de a nu lua legătura cu cei doi băieți pe care i-a rănit, dar nici cu martorii. De asemenea instanța i-a interzis să dețină sau să folosească arme.

Decizia judecătorilor ploieșteni care l-a scos pe Burtică din arest a rămas definitivă. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești nu au contestat hotărârea instanței.

”admite cererea de înlocuire formulată de inculpatul minor BURTICĂ EUGEN-AURELIAN, arestat preventiv în baza mandatului de arestare preventivă (…) pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ploiești, Seția Penală. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat. (…) pe timpul cât se află sub control judiciar inculpatul are obliga?ia să nu depă?ească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar, să nu se apropie la o distanță mai mică de 100 m de persoanele vătămate (…) și de martori (…) și să nu ia legătura ori să comunice direct sau indirect și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme”, conform portalului instanțelor de judecată.

Aurelian Eugen Burtică este acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi două infracţiuni de lovire sau alte violenţe.

Conflictul armat a avut loc marţi, 6 octombrie, în faţa liceului UCECOM din Ploieşti. La încăierare au participat mai mulţi adolescenţi, dar doar cel care a tras cu pistolul a fost arestat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here