fbpx
duminică, mai 26, 2024
spot_img

Plafonul pensiei pentru gratuitate în mijloacele de transport TCE Ploiești a fost majorat. Ce categorie de pensionari beneficiază

Citește Și

- Reclamă -
Consiliul Local Ploiești a votat, în ședința de miercuri, 26 mai, majorarea plafonului maxim al pensiei până la care pensionarii beneficiază de gratuitate pentru transportul în comun cu mijloacele TCE Ploieti. 

Plafonul maxim a fost majorat de la 2.100 de lei, la 2.500 de lei. Astfel, pensionarii care au pensie mai mică de 2.500 de lei vor merge gratuit cu autobuzele, tramvaiele sau troleibuzele din Ploiești.

Efortul bugetar pentru creșterea plafonului cu 300 de lei este estimat la aproape 5.400.000 de lei, pe ultimele șase luni ale anului.

- Reclamă -

Potrivit unui amendament, hotărârea Consiliului Local nu va intra însă în vigoare chiar de la 1 iunie, ci de la 1 iulie.

Discuțiile pe marginea proiectului au fost intense. Consilierii PSD au propus majorarea plafonului la 2.800 de lei, ceea ce presupunea un efort financiar de peste 8 milioane 200 de mii de lei, amendamentul fiind pus la îndoială de ceilalți consilieri locali care au susținut că Primăria Ploiești nu are resursele financiare pentru o astfel de majorare, practic de la 2.100 de lei, la 2.800 de lei.

Proiectul care prevede plafonul maxim de 2.500 de lei a fist votat și intră în vigoare de la 1 iulie 2021.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Modificări WhatsApp: Utilizatorii spun că sunt scârbiți

Acum deținută de gigantul tech Meta, WhatsApp a anunțat recent unele dintre cele mai mari actualizări pentru iPhone și...