Primarul Ploieștiului Andrei Volosevici anunță că a depus plângere penală, după ce noaptea trecută mai multe zone ale orașului au fost vandalizate. Într-un comunicat emis de municipalitate, edilul a anunțat că au fost distruse mai multe coșuri de gunoi, dar și mobilier stradal.

“Primăria municipiului Ploiești anunță că, în noaptea de 30 aprilie – 01 mai 2021, au avut loc acțiuni organizate și concertate de vandalism, constând în distrugeri ale coșurilor de gunoi, amplasate pe domeniul public, precum și ale obiectelor de mobilier stradal.

Aceste acțiuni, care denotă o lipsă crasă a unui elementar civism, nu mai pot fi tolerate, motiv pentru care s-a cerut, cu insistență și celeritate, suportul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și cel al Poliției municipiului Ploiești, astfel încât, printr-un efort comun, acest fenomen, care pare a face parte dintr-un scenariu bine regizat, să fie stopat în perioada Sărbătorilor Pascale.

”Mizăm pe o implicare profesionistă a instituțiilor care au în atribuții liniștea și ordinea publică, astfel încât, eforturile pe care administrația publică locală le face, susținut, în ultima perioadă, în vederea asigurării unui real confort pentru ploieșteni, să nu fie în zadar.

Constatăm cu stupoare că, după atâtea zile, în care salubritatea nu este corespunzătoare în oraș, pe un contract pe care ADI Deșeuri îl gestionează, Garda de Mediu Prahova și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova nu au avut nicio reacție în acest sens. Din punct de vedere al Primăriei municipiului Ploiești, salubritatea este strict legată de sănătatea publică și toate acestea se întâmplă, din păcate, într-o situație de pandemie.

Ne dorim un oraș curat, îngrijit și, mai ales, sigur din punct de vedere al sănătății. Ploieștenii merită, cu prisosință, acest lucru iar noi, ca administrație locală, suntem datori să oferim acest confort!
Tocmai de aceea, pentru ca aceste aspecte să fie înlăturate, am cerut notă explicativă reprezentanților Poliției Locale Ploiești, privind lipsa de reacție față de cele întâmplate. Totodată, Primăria municipiului Ploiești a formulat plângere penală privind acțiunile de distrugere petrecute în noaptea de 30 aprilie – 1 mai 2021”, a declarat Andrei Liviu Volosevici, primarul municipiului Ploiești.”, a transmis primăria într-un comunicat de presă.

1 COMENTARIU

  1. Au scapat animalele din custi. Nu ar fi trebuit nici in ziua de Paste sa le dea voie sa fie pe strazi, animalele daca le tii mult timp inchise si apoi le eliberezi, fac prapad. La mine la bloc la 1 noaptea au smuls caramizile din zid si au inceput sa urineze pe zid. Am tipat la ei si au fugit. Trebuie urmarite camerele de vedere pentru a fi identificati si amendati sau bagati la puscarie. Majoritatea tinerilor care fac aceste lucruri sunt de etnie roma. Mi-e sila sa mai traiesc in tara asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here