O fetiță de 11 ani din Sinaia a trecut prin clipe de groază! După ce zile întregi i-a fost rău și a suportat dureri greu de imaginat, ajunsă la Spitalul de Urgență din Brașov, a eliminat prin uretră un tifon. Mama spune că doctorii spitalului i-au explicat că respectivul pansament ar fi putut fi uitat în corpul fetiței în urmă cu un an, când a suferit o operație de apendicită la Spitalul din Sinaia.

Citește aici toate detaliile despre chinul prin care a trecut fetița!

Părinții Alessiei Chivu, fetița care a trecut prin clipele de groază, vor acum ca adevărul să iasă la iveală, sens în care au depus o plângere penală pentru vătămare din culpă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia împotriva medicilor care au operat-o pe fetiță de apendicită, în urmă cu un an.

“Am formulat plângere penală pentru infracțiunea de vătămare din culpă împotriva persoanelor care au participat la operația din 2018, având în vedere concluziile doctorilor de la Brașov, care au constatat că într-adevăr acea bucată de tifon a fost uitată în organismul fetiței. Totodată, vom face sesizare și la Colegiul Medicilor.

Este cunoscut faptul că medicii au încheiate polițe de asigurare profesională, iar un astfel de caz, mai ales în care a fost stabilită în mod concret de către medicii de la Brașov vina medicului chirurg, se poate rezolva și pe cale amiabilă. Vom vedea dacă medicul este integru și își respectă jurământul depus în profesie, caz în care poate să accepte că a făcut această greșeală, iar polița de asigurare ar plăti daunele morale și materiale. Ar fi primul caz din România când n-ar fi necesar să se ajungă în instanță, având în vedere obligativitatea și existența unei polițe de asigurare profesională a medicului.”, a declarat pentru ziarul Incomod avocat Daniel Gașpar, reprezentantul legal al părinților Alessiei.

În plus, avocatul Daniel Gașpar a precizat și că un medic legist va realiza o primă expertiză care să stabilească proveniența pansamentului din corpul fetiței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here