fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
22.7 C
Ploiești
spot_img

Plângeri penale pentru salariații TCE dacă nu reiau circulația transportului public

Citește Și

- Reclamă -

Transportul public în comun din Ploiești este în continuare blocat, după ce salariații au demarat marți seară, 28 noiembrie, o grevă spontană! Angajații TCE au refuzat să mai iasă pe traseu, victime fiind ploieștenii care nu au mai putut circula cu autobuzele și tramvaiele. În timp ce ploieștenii sunt revoltați, angajații TCE susțin că au recurs la acest gest pentru că luni de zile au fost mințiți că primăria va vira banii către TCE, iar acest lucru nu s-a întâmplat.

Important de precizat este că nu vorbim de bani de salarii, acestea au fost acordate la timp, ci de diferența dintre venituri și cheltuieli a TCE pentru anul 2016, care trebuie subvenționată de primărie. Vorbim de peste 60 de milioane de lei, aproximativ 10% din cifra de afaceri a societății, iar lipsa acestor bani într-adevăr crează probleme financiare societății. În plus, ANAF a emis o somație de plată către TCE și sunt șanse ca astăzi conturile societății să fie blocate.

- Reclamă -

Cu toate acestea, directorul TCE, Alexandri Nicolae, le-a cerut oamenilor să asigure măcar 30% din transportul public în comun, fiind vorba de un serviciu de utilitate publică. Alexandri spune că le-a transmis oamenilor că dacă nu vor face acest lucru, le va face plângeri penale.

Ion Mișcă, liderul sindicatului reprezentativ TCE, spune însă că oamenii nu vor să mai muncească până când primăria nu va vira banii respectivi.

Prefectul județului, Mădălina Lupea, are o discuție cu reprezentanții ITM pentru a vedea care este cadrul legal în baza căruia se desfășoară această grevă și dacă nu cumva prin gestul făcut salariații TCE au încălcat legea. În urma discuțiilor, va avea loc o ședință comună cu reprezentanții Prefecturii, ai ITM, ai Primăriei și ai TCE, pentru a vedea care sunt soluțiile ieșirii din acest impas.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un bărbat a atacat mascații de la SAS cu maceta. A fost încătușat si coborât pe brațe, pe scări

Polițiștii din București au fost nevoiți să intervină în forță pentru anihilarea unui individ extrem de violent care refuza...