fbpx
vineri, aprilie 19, 2024
spot_img

Plângerile penale împotriva lui Nicolae Popescu, șeful ISU Prahova. FOTO-DOCUMENTE. EXCLUSIV

Citește Și

- Reclamă -

Mai mulți angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au formulat plângeri penale împotriva șefului inspectoratului Nicolae Popescu. În septembrie 2015, col. Popescu a fost audiat la DNA București, în urma plângerilor formulate la adresa sa, pentru abuz în serviciu. Detalii aici!

Concret, mai mulți angajați au reclamat faptul că în anul 2011 au fost scoși din sistem ilegal și nu li s-a permis să revină pe funcții.

- Reclamă -

Revenim astăzi asupra subiectului și vă prezentăm toate detaliile acestui scandal, inclusiv o serie de documente, printre care și plângerile penale. Împotriva lui Nicolae Popescu au fost formulate acuzații incredibile de abuz, angajații respectivi povestind că au fost umiliți de către șeful ISU Prahova, obligați să spele toalete și să măture curți, fără a li se permite să candideze pentru alte posturi.

Totul a început în anul 2011, când respectivii angajați au fost puși la dispoziție în vederea încadrării sau trecerii în rezervă, în termen de cel mult trei luni. În luna septembrie a aceluiași an, aceștia au fost trecuți în rezervă, fără drept la pensie, printr-un ordin al inspectorului șef Nicolae Popescu. Decizia a fost atacată în instanță, iar angajații au obținut o decizie definitivă și irevocabilă de suspendare a ordinului prin care au fost disponibilizați până la soluționarea definitivă și irevocabilă a cererii având ca obiect anularea respectivului ordin. Cu alte cuvinte, angajații reveneau în postura de a fi puși la dispoziție, ordinul de trecere în rezervă fiind suspendat. Totuși, nici până în ziua de astăzi, respectivul ordin nu a fost anulat.

Angajații au fost astfel puși la dispoziție la Detașamentul 1 de Pompieri Ploiești, sub comanda lui Lt. Col. Ioniță Daniel. Aici, au fost puși să stea în clubul unității și să facă diverse treburi “administrativ-gospodărești”, cum ar fi să spele toalete sau să măture curtea unității.

- Reclamă -

În luna ianuarie a anului 2014, trei dintre angajați au fost evaluați și au primit calificativul NECORESPUNZĂTOR. Unul din salariați a contestat calificativul, motivând că atunci când a revenit la ISU Prahova nu a primit o fișă a postului. Numai că putea depune contestație în termen de cinci zile, iar salariatul făcuse greșeala de a semna evaluarea cu data de 30 decembrie, la data contestației fiind deja în 9 ianuarie. Astfel, col. Nicolae Popescu a respins contestația depusă de angajat.

După acest episod, angajatul spune că a fost amenințat de col. Popescu că “nu va mai avea loc niciodată la ISU Prahova”. În februarie, angajatul a fost mutat la Centrul Operațional al Inspectoratului Pentru Situații de Urgență Prahova unde, împreună cu alți doi colegi, a fost pus să stea la masa unui hol din subsol.

Reclamațiile angajaților nu erau înregistrate?!

Angajatul spune că a încercat să facă nenumărate memorii și rapoarte către conducere, dar secretariatul unității refuza să înregistreze respectivele documente. A trimis apoi un memoriu către Inspectorul General al IGSU, Col. Nicolae Cornea, în urma căruia a venit o echipă de control. Echipa de control nu a luat nicio măsură vizavi de cele reclamate, iar ulterior cei trei angajați au fost mutați la Detașamentul 2 de Pompieri Ploiești. Ajunși aici, angajații povestesc că li s-a interzis să intre în contact cu alți colegi și au fost puși să stea într-o gheretă de 2 mp aflată la poarta unității. Au trimis un nou memorie la IGSU, în urma căruia au primit un răspuns oficial prin care li se spunea că au “parțial dreptate”, iar pentru aplanarea conflictului au fost detașați, din nou, la CNPPMSU Ciolpani.

- Reclamă -

Nu au putut să se înscrie la concurs pentru obținerea unui post

În perioada următoare, au fost scoase la concurs mai multe posturi în cadrul ISU, dar angajații spun că Col. Nicolae Popescu a refuzat să semneze rapoartele prin care cereau avizul de a candida la respectivele posturi, sau le-a completat eronat, astfel încât cei trei să nu se poată înscrie. Singura soluție a rămas să depună plângere penală la Parchetul Militar, lucru pe care l-au și făcut. Întorși la ISU Prahova, angajații povestesc că au fost așteptați de Col. Tolu Mircea care le-a comunicat că Nicolae Popescu a dat ordin ca ei să nu mai aibă acces în unitate, deși acolo lucrau.

Ulterior, a venit un răspuns de la DNA, în urma plângerii depuse la Parchetul Militar, prin care aceștia erau informați că s-a dispus clasarea cauzei. Motivul? Ordonanța prin care erau trecuți în rezervă era doar suspendată, nu anulată.

“Față de cele relatate, constat că nu s-a comis nicio faptă de natură penală, în condițiile în care instanța de judecată nu a soluționat până la data concursului, în mod definitiv și irevocabil, cererile prin care cei trei ofițeri au cerut anularea ordinelor prin care s-a dispus trecerea lor în rezervă”, se arată în ordonanța de clasare.

Ulterior, cei trei angajați au depus plângere împotriva soluției de clasare a cauzei, dar Direcția Națională Anticorupție a respins, ca neîntemeiate, plângerile formulate de cei trei angajați.

Mai jos vă prezentăm toate documentele în posesia cărora au intrat reporterii ziarului Incomod, copii ale memoriilor trimise la IGSU, plângerea penală formulată la Parchetul Militar, Ordonanța de Clasare, plângerea împotriva soluției de clasare și decizia DNA, alături de celelalte documente pe care cei trei angajați le-au depus la ISU Prahova  (rapoartele prin care cereau acordul de a se înscrie la concurs, ordinul prin care au fost puși la dispoziție, ordinul de trecere în rezervă, decizia Tribunalului Prahova etc).

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Minori reținuți pentru că au tâlhărit o femeie

Doi minori au fost reținuți de polițiști, fiind acuzați de tâlhărie calificată și instigare la tâlhărie calificată.Cei doi minori,...
Sari la conținut