fbpx
joi, iunie 1, 2023

Plinul de benzină costă cu 25 de lei mai mult

Citește Și

- Advertisement -

lukoilAdio, preţuri mici la carburanţi! Niciodată un vis frumos nu ţine prea mult. Dacă în ianuarie benzina scăzuse sub 5 lei/litru, iar un plin de benzină ne costa 200 de lei, preţurile afişate ieri erau deja de 5,59 lei/litru. Astfel, pentru un plin scoţi cu 25 de lei mai mult din portofel.

Un plin de benzină costa ieri cu 12% mai mult decât acelaşi plin făcut la jumătatea lunii ianuarie, momentul în care s-a înregistrat minimul ultimilor patru ani al preţului carburanţilor, pe fondul prăbuşirii barilului de petrol. Pe 9 ianuarie, la staţia Petrom de pe Şoseaua Alexandriei din Bucureşti, litrul de benzină scăzuse pentru prima dată în ultimii patru ani sub pragul de 5 lei. Potrivit datelor publicate de Petrom, în acea zi, litrul de benzină se putea achiziţiona cu 4,96 lei, în timp ce motorina standard putea fi achiziţionată cu 5,16 lei. 

- Advertisement -

Din păcate, minunea n-a ţinut şi preţurile au început să crească treptat. Benzina a crescut ieri la 5,59 lei/litru, iar motorină la 5,69 lei. Scumpirile aplicate de companiile petroliere, uneori chiar şi de pe o zi pe alta, sunt justificate prin revenirea barilului de petrol peste pragul de 60 de dolari, în contextul în care, la începutul anului, preţul scăzuse sub pragul de 50 de dolari. Totodată, scumpirile reflectă şi întărirea înregistrată de moneda americană. 

Cursul pentru dolarul american anunţat ieri de BNR a crescut la 4,0228 lei, un maxim care nu a mai fost atins niciodată până acum. “Aprecierea dolarului are mai degrabă efecte negative. În ultima vreme, benzina la pompă, în România, a început să se scumpească, în loc să se menţină măcar la nivelul la care ajunsese în februarie. Unul din motive a fost şi tendinţa ascendentă a dolarului”, a spus analistul economic Aurelian Dochia.

Sursa: www.click.ro

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Președintele Iohannis, atac dur la adresa profesorilor care continuă greva: „Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?”

Președintele Klaus Iohannis i-a criticat dur pe profesorii care continuă greva, în cadrul unei declarații făcute joi la Chișinău,...

Mai Multe Articole Ca Acesta