Începutul lunii aprilie vine cu vreme deosebit de rece în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării. Meteorologii spun că începând de sâmbătă au fost emise și două atenționări cod galben de lapoviță și ninsoare și vânt puternic pentru mai multe zone, transmite hotnews.ro.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul 2 aprilie, ora 10:00 – 4 aprilie, ora 3:00, în jumătatea nordică a ţării şi la munte vor fi precipitaţii, pe arii restrânse moderate cantitativ.

În zonele joase de relief, sâmbătă vor fi ploi, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică se vor transforma local în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge, la început pe creste, apoi şi la altitudini mai mici.
În restul țării, în a doua parte a zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi posibil grindină.
Vântul va avea intensificări sâmbătă în sud, iar duminică în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în zona montană înaltă.

 

Meteorologii au emis, sâmbătă, și o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului pe parcursul întregii zile, zonele afectate fiind Dobrogea şi estul Munteniei. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale de 55…65 km/h şi izolat peste 70…75 km/h.

Totodată, a fost emis un cod galben de ninsori însemnate cantitativ valabil de duminică până luni în Carpaţii Orientali şi Occidentali precum şi în zonele joase de relief din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Suceava şi Neamţ.

În intervalul 3 aprilie, ora 3:00 – 4 aprilie, ora 3:00, în aceste zone se va depune strat de zăpadă.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here