Un ploieștean a fost amendat seara trecută pentru că a aruncat gunoaie în albia pârâului Dâmbu, din cartierul Mihai Bravu din Ploiești. În contextul în care autoritățile tocmai au terminat o acțiune de igienizare a zonei, verificările sunt intensificate în perioada următoare.

Vezi mai jos comunicatul emis de Poliția Locală Ploiești:

Poliția Locală Ploiești, prin polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și cei care își desfășoară activitatea în schimburi, aparținând Serviciului Ordine Publică, monitorizează permanent zona Dâmbu, pentru a depista persoanele care aruncă în albia pârâului deșeuri menajere sau provenite din construcții.
Totodată, dată fiind începerea operațiunilor de curățenie a pârâului Dâmbu, Poliția Locală a intensificat aceste acțiuni de monitorizare, în scopul prevenirii și sancționării faptelor care contravin normelor de conviețuire socială. Astfel, în cursul zilei de 22 februarie 2016, în jurul orelor 19:00, polițiștii locali l-au depistat pe numitul I.C., domiciliat chiar în zona respectivă, în timp ce depozita deșeuri menajere pe marginea pârâului. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului de gospodărire a municipiului.
Reamintim cetățenilor că în conformitate cu prevederile actului normativ mai sus menționat, ”depozitarea pe maluri, în albiile râurilor, apele de suprafață și în zonele umede, a deșeurilor de orice fel”, se sancționează cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei, pentru persoanele fizice, respectiv între 30.000 și 60.000 lei pentru persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here