Un bărbat din Ploiești a fost reținut vineri, 14.06.2017, pentru o presupusă mită de 10 dolari oferită unui polițist. S-a întâmplat în localitatea Elhovo din Bulgaria, în apropiere de vama cu Turcia, Hamzabeyli.

Ploieșteanul va fi prezentat unei instanțe de judecată marți, unde poate primi mandat de arestare preventivă.

Ploieșteanul reținut a fost oprit de o patrulă a Poliției din Bulgaria pentru că nu îi funcționa un far al mașinii. Potrivit spuselor martorilor, amenda era de 10 euro iar ploieșteanul a scos din portofel o bancnotă de 10 dolari pe care i-a înmânat-o polițistului bulgar. ”El s-a dus la mașina polițiștilor și a întins banii. Polițistul a întins mâna să ia banii, dar s-a ferit ulterior, eu așa am văzut, și banii au căzut pe jos. În câteva secunde pe prietenul meu au tăbărât polițiștii, l-au pus la pământ și l-au încătușat. A stat așa două ore și jumătate până au venit alți polițiști, ceva gen criminaliști, care fotografiau bancnota. Credeți-mă, am avut impresia că suntem la camera ascunsă, am crezut că e o glumă. Am stat de vorbă cu unul dintre polițiști și i-am explicat că e imposibil să se ofere o mită care e aproape cât amenda. Râdea și a spus că acum sunt alte vremuri și ceva de genul că se încearcă stoparea corupției în Bulgaria. Apoi prietenul meu a fost dus la arestul Poliției. Acolo am stat de vorbă cu o femeie, părea că ea conduce ancheta. I-am explicat și ei că noi vrem să plătim amenda nu să dăm mită 10 dolari la o amendă de 10 euro, dar degeaba. Mi-a spus seara că procurorul de caz, care nici măcar nu a venit la poliție, a dat telefon și le-a spus polițiștilor să îl rețină pe prietenul meu pentru 72 de ore”, a povestit reporterilor Incomod unul dintre prietenii ploieșteanului aflat după gratii în Bulgaria.

Prietenii suspectului au anunțat ambasada României din Bulgaria. Un reprezentant al ambasadei le-a spus că s-a trimis o informare la Ministerul de Externe.  Marți ploieșteanul se va prezenta la o instanță de judecată. ”Am luat legătura cu doi avocați din România încă de vineri seara. Au spus că nu au cum să îl rețină și că îi vor da drumul a doua zi. Acum am revenit cu telefoanele și mi-au spus că nu au ce să facă, ei nu cred că așa ceva e adevărat. Într-un final am luat legătura cu un avocat din Bulgaria. Va veni și el marți la proces. El ne-a spus că prietenul nostru riscă o condamnare de doi ani de închisoare și că este posibil ca marți să primească mandat de arestare la domiciliu. Ne-a sfătuit să îi închiriem o cameră la hotel prietenului nostru asta în cazul în care judecătorul va hotârî să îl aresteze să facem dovada că are unde să locuiască, și să cerem arest la domiciliu”, a declarat prietenul ploieșteanului reținut.      

Vom reveni cu detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here