Un bărbat din Ploieşti a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant când îi oferea 300 de euro unui poliţist, după ce a fost prins la volan fără permis şi sub influenţa drogurilor.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au prins în flagrant o persoană din municipiul Ploieşti, în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 300 de euro unui poliţist, denunţător în cauză, pentru a nu lua măsurile legale privind conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere pentru nicio categorie şi aflat sub influenţa unor substanţe psihoactive.

„În fapt, inculpatul i-a oferit unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov, în mod repetat şi în aceeaşi împrejurare, sume de bani în euro, respectiv 50, 150, 200 şi în final 300 de euro cu titlu de mită, după ce a fost depistat că a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere şi a fost testat pozitiv la substanţa psihoactivă cannabis. Mita a fost oferită pentru a nu i se constitui dosar penal pentru infracţiunile săvârşite”, a transmis, marţi, DGA.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat peventiv.

Potrivit DGA, poliţistul care a denunţat fapta a formulat în mai multe rânduri şi alte denunţuri la D.G.A. prin care a sesizat intenţia unor cetăţeni de a-l corupe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here