fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Ploieșteanul care și-a omorât fiul cu patru lovituri de cuțit, condamnat la 5 ani de închisoare. Motivul pentru care a primit o pedeapsă atât de mică

Citește Și

- Reclamă -

Ploieșteanul în vârstă de 74 de ani care, în toamna anului trecut, și-a omorât băiatul cu patru lovituri de cuțit a fost condamnat la 5 ani de închisoare în regim de detenție, printr-o decizie a Tribunalului Prahova. Sentința nu este definitivă.

Crima s-a petrecut în seara zilei de 23 octombrie 2023. Victima, un bărbat în vârstă de 50 de ani, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în conflict cu tatăl său. Cearta dintre cei doi a degenerat, astfel că bătrânul a decis să ceară ajutorul polițiștilor. Fiind foarte agitat, bărbatul băut a fost transportat la Spitalul Județean de Urgenţă Ploieşti, Secţia Psihiatrie unde a primit consultaţii de specialitate şi în jurul orelor 17,00 a revenit la domiciliu unde a continuat să consume alcool.

- Reclamă -

Spre seară, tatăl a auzit zgomote puternice care veneau dinspre bucătărie și a mers să verifice ce se întâmplă. A dat peste fiul lui băut care lovea cu piciorul în mobilă, astfel că s-au luat din nou la ceartă. În timpul conflictului, bătrânul a pus mâna pe un cuțit de bucătărie și și-a lovit fiul cu mai multe lovituri în cap și în gât. Când a realizat ce a făcut, și-a sunat fiica, fratele și apoi tot el a sunat la 112 să anunțe omorul.

În rechizitoriu se arată că bărbatul de 50 de ani, „pe fondul consumului de băuturi alcoolice, provoca frecvent scandal, astfel încât tatăl a solicitat în numeroase rânduri intervenţia organelor de poliţie. Astfel, numai în luna octombrie 2023, organele de poliţie, la solicitarea inculpatului au intervenit pentru soluţionarea conflictului familial în datele de 08.10.2023, 14.10.2023 şi 19.10.2023”, potrivit sursei citate. La autopsie, medicii legiști au stabilit că victima avea o  alcoolemie 3,65 ‰.

 În ziua omorului, bătrânul ajunsese la disperare, neștiind cum să scape de furia de nepotolit a băiatului său. „Având în vedere multiplele scandaluri provocate de fiul său, într-un moment de furie a luat un cuţit dintr-un sertar şi i-a aplicat mai multe lovituri în cap şi gât, i-a secţionat carotida stângă, situaţie ce a condus la deces”, se arată în actele dosarului.

- Reclamă -

Judecătorul a apreciat că fapta s-a petrecut sub imperiul unei puternice tulburări produse de frecventele scandaluri provocate de victima, care chiar după ce s-a întors de la spitalul unde a fost condus de către organele de politie, a continuat sa consume băuturi alcoolice si a continuat sa provoace scandal, lovind cu picioarele in mobilier si sa-i adreseze injurii si insulte tatălui sau.

Dat fiind această situație complicată, instanța a apreciat că bătrânul poate beneficia de circumstanțe atenuante (legitimă apărare) și de o pedeapsă orientată spre limita de jos. Bătrânul se află în arest preventiv încă din data de 21 octombrie 2023, fiind încarcerat la Penitenciarul Mărgineni.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...