Pe bune, nu aveți impresia că ăștia de ne conduc orașul sau cum se zice în popor, destinele, au început să ne cam ia în glumă? Fac totul după cum îi taie capul convinși că nimeni nu va reacționa. Uitați un prim exemplu: poluarea din Ploiești. Toți știm, și inclusiv aleșii neamului, că Ploieștiul e un oraș poluat. E chiar foarte ușor de observat: ieșiți seara prin urbe și inspirați adânc. Nu veți mai avea niciun dubiu. Ei bine, nimeni nu face nimic. Și avem un ministru al Mediului din Ploiești. Toți se uită la bec și se gândesc la nemurirea sufletului. Iar noi tăcem din gură și respirăm.

Ultima șmecherie: bazinul Vega. Care chipurile a fost reabilitat/recondiționat/reșlefuit. Numai că o parte din bazin, pentru că bazinul Vega nu este compus numai din piscină, mai exact grupurile sanitare și vestiarele arată ca în filmele cu peisaje post apocaliptice. Asta nu se cheamă că suntem luați la mișto? Adică dai o căruță de bani să, chipurile, reabilitezi un tavan și te apuci să te lauzi că bazinul e o perlă a orașului. Iar DSP vine și nu dă autorizație de funcționare. Bani aruncați în vânt.

Și exemplele pot continua.

Apoi, în dulcele stil românesc, se organizează comsii care să regăsească problemele și rezolvările lor. Pentru că cine trebuie să recepționeze lucrările în orașul ăsta cu aspect de comună, habar nu are ce face. Dar noi stăm liniștiți și ne vedem de treabă. Adică ei cu miștourile pe noi și noi cu ponoasele. Bine măcar că ne plătim taxele și impozitele. Că, vorba aia, și miștourile costă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here