Ploieștenii care locuiesc în blocul Icim din zona de sud a Ploieștiului nu au apă rece de aproape zece zile! Un cititor al ziarului Incomod ne-a scris pentru a sesiza această problemă la care spune că nimeni de la asociația de proprietari nu-i dă vreo rezolvare. I s-a explicat că este vorba de o avarie la conductă, dar nimeni nu știe când va fi rezolvată.
“Locuiesc în zona de sud a Ploieștiului, în blocul Icim de pe strada Democrației. Din data de 4 februarie a fost oprită apa rece în mod voit de către asociația de proprietari pe motiv că sunt pierderi pe coloană și că nu se poate interveni la repararea acestora, deoarece conducta spartă se află în barajul privat de la subsolul blocului. Fac un apel disperat având în vedere că am un copil nou-născut, ce are nevoie de curățenie în permanență, cu rufe curate și un mediu la fel, ceea ce nu se poate face fără apă.
Avaria se pare că este la conducta de apă rece. Apa a fost oprită fără a fi informați înainte și nu se știe pe ce perioadă va fi așa, nu se știe nimic, iar reprezentanții asociației dau din umeri.
Problema a început în decembrie 2017, iar primăvara trecută asociația a luat decizia ca cei care nu dau citirea la timp să plătească consumul de apă. Mai nou, în urma altor sesizări, au decis să oprească apa rece. Însă, jumătate de bloc, cei care stau pe aceeași parte cu șeful de scară, au apă rece, noi, cei care stăm pe cealaltă parte, suntem ai nimănui.
Am făcut o sesizare la asociație, i-am scris și domnului primar care, sincer, a fost singurul care a trimis o echipă să verifice situația. Din păcate nu se poate intra în barajul respectiv pentru a se face reparația necesară, deoarece este proprietate privată. Personal nu știu cine este proprietarul, dar bănuiesc că există o evidență, iar acesta poate fi anunțat pentru remedierea situației, dar nimeni nu face nimic.
Astăzi (n.r. marți, 12 februarie) mi s-a spus de la asociație că nu se poate face rezolva curând pentru că trebuie chemată Poliția, trebuie spart lacătul barajului pentru a se interveni, tot felul de astfel de explicații.
Plus că din cauza pierderilor am plătit întreținerea 400 lei la 40 mp, în condițiile în care știu oameni în alte blocuri care plătesc 350 lei și au aproape 65 mp… Pierderile sunt puse la apă și se împart la mai mulți locatari, dar din câte am observat și asta se face tot selectiv…”, ne-a scris ploieșteanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here