fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

Ploieștenii, jefuiți prin ”jocurile foamei” ale consilierilor locali ai imperiului PSD-ALDE

Citește Și

- Reclamă -
Acum mulți ani, am văzut cu ochii mei cum un om se transformă la propriu, de foame. Eram cu un prieten și făceam mai multe investigații pe Valea Prahovei, ceva legat de mediul de afaceri abonat la bani publici. Eu, mai orientat un pic, ronțăisem ceva toată ziua, prietenul meu nimic. Seara, rupți de oboseală și nespălați, am năvălit la propriu în prima cârciumă care ne-a ieșit în cale, ne-am așezat la o masă și am cerut repede două ciorbe și două fripturi, cu rugămintea să vină repede ciorbele că ambii eram, vorba aceea, cu stomacul lipit de șira spinării. Doamna care ne-a servit, drăguță, s-a conformat și a venit repede cu ciorbele și a adus și două chifle. ”Nu mi-ați spus câte doriți, v-am adus două dar dacă mai vreți, vă mai aduc. Și acum se fac și fripturile”. Am mai cerut două chifle, dar când vin fripturile. Cât a durat acest dialog scurt, prietenul meu transformat la propriu, cu o față de om turbat, mâncase deja o chiflă, un sfert de ciorbă și se uita și urât stânga-dreapta, cred eu că un reflex necontrolat al organismului său care se luptase cu senzația de foame. Nu am apucat să iau lingura să o bag în ciorbă că deja luase și chifla mea și o mușcase pe jumătate. I-am zis ceva de maică-sa și am râs. S-a uitat urât la mine, încruntat, a luat o lingură din ciorbă, a mâncat toată chifla și s-a lăsat pe spate pe scaun, a gâfâit de parcă atunci respira prima dată și mi-a spus scurt: ”mi-e foame”.
Gesturile și reacțiile sale erau necontrolate, parcă le făcea involuntar, doar îl cunoșteam de ani de zile. Cred că dacă intervenea careva între el și ciorba lui ieșea mare scandal. 

Exact așa, transformați de foame, îi văd pe consilierii locali care au votat proiectul de majorare a tarifelor parcărilor. Astfel, în zona centrală ora de parcare va costa 5 lei (zona A). Consilierii ”foamei” au votat și 4 lei pe oră tarif în zona B, adică tot zone frecventate, în apropierea zonei A. Gara de Sud de exemplu, conform surselor mele, va fi tot zona B.
Foamea de bani combinată cu parșivitatea a făcut să apară și o zonă C, periferia orașului, unde tariful va fi 1,5 lei/oră. Jocurile foamei…
În prezent tariful în Ploiești este 2 lei/oră, indiferent de zonă.
Un calcul simplu ne arată că un ploieștean care lucrează 8 ore pe zi în zona A va plăti 40 lei pe zi, adică 880 lei pe lună cu 22 zile lucrătoare, și peste 10.000 lei pe an. Dacă nu va prefera mijloacele de transport în comun, va trebui să facă un abonament la SGU pentru a scăpa mai ieftin de mâna lungă a foamei care se făcu greblă în buzunarele ploieștenilor. 200 lei pe lună costă un abonament la SGU, 400 lei/trimestru, 840 lei/semestru, 1.440 lei pe an. Pentru persoane fizice, tarifele pentru persoane juridice sunt 450 lei/lună, 1.080 lei/trimestru, 1.890 lei/semestru, 3.240 lei/an.
Consilierii ”foamei” nu oferă nimic în plus față de condițiile actuale din parcările de pe domeniul public. Măcar de investeau într-un sistem de monitorizare video sau ceva. Orice. Nimic în plus, în afară de tarife crescute. Ploieșteanul să plătească, consilierul să trăiască.

Redacția va adresa o scrisoare deschisă șefilor administrației locale (deja primarul Adrian Dobre critică PSD-ALDE-PMP pentru votul acestui proiect de hotărâre) și președinților partidelor politice pentru a reveni și a anula această Hotărâre de Consiliu Local, practic un furt nejustificat din buzunarele ploieștenilor.

Fac totodată un apel public la toți cei care pot da o mână de ajutor în acest sens. 
Dat fiind faptul că imperiul (PSD-ALDE) este majoritar în Consiliul Local, practic tot ei pot îndrepta răul făcut.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Daca in viitorul CL ( sau judetean ) va exista vreunul dintre astia care au votat ce ati descris mai sus ploiestenii isi merita soarta .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...