fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Ploieștenii nu au apă caldă. Autoritățile responsabile nu spun nimic

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Ploieștenii racordați la sistemul public de furnizare a agentului termic au constatat luni dimineață, 1 august, că apa caldă a fost oprită. Incidentul vine în contextul în care operatorul de termoficare anunțase inițial că apa caldă va fi oprită minim 30 de zile, dar ulterior autoritățile au declarat că există totuși soluții pentru ca acest lucru să nu se întâmple.

Noul operatorul de termoficare din Ploiești a anunțat că CET Brazi, centrala termică de unde se alimentează sistemul centralizat, este într-o situație disperată și are nevoie de reparații. După ce a notificat oamenii că apa caldă va fi oprită timp de minim 30 de zile, compania a revenit și a propus închirierea unor cazane mobile. Este un mister, însă, ce s-a mai întâmplat cu această propunere, singura certitudine este că de luni dimineață ploieștenii nu au apă caldă.

Ziarul Incomod a încercat să obțină puncte de vedere de la instituțiile responsabile, însă, reporterii noștri s-au lovit de un zid al tăcerii. Consiliul Județean Prahova este proprietarul centralei termice și a rețelei primare de transport și, totodată, instituția care ar putea investi pentru achiziția cazanelor mobile.

- Reclamă -

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone (PNL), nu a răspuns apelului telefonic dat de reporterii noștri. Purtătorul de cuvânt al instituției, Liliana Maxim, ne-a spus să luăm legătura cu directorul ADI Termie Prahova, Horia Tiseanu, dar nici acesta nu a răspuns nici la telefon, nici la mesaje.

În același timp, și primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici (PNL), susține că nu a reușit să vorbească nici cu reprezentanții CJ, nici cu cei ai ADI Termie.

„Este inconștiență că lăsăm ploieștenii făăr apă caldă, vorbim de spitale, creșe, oameni. De o săptămână și ceva încerc să dau de domnul director al ADI, Tiseanu, și de președintele ADI, Dumitrescu (n.r. Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova și ADI Termie Prahova). Ar fi o soluție tehnică, dar trebuie aplicată pe patrimoniul Consiliului Județean și dacă nu există un acord nu am cum să fac lucrul acesta. Preocuparea 0 este ca ploieștenii, în cel mai scurt timp, să aibă apă caldă”, a declarat pentru ziarul Incomod primarul Andrei Volosevici.

- Reclamă -

Citește și: Consiliul Judeţean Prahova se spală pe mâini: “Avem încredere că Andrei Volosevici va rezolva problema termoficării”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Prahova: percheziții la firme care au făcut fraude cu fonduri

Polițiștii din Prahova au efectuat 30 de percheziții într-un dosar în care sunt vizate firme care au făcut fraude...
spot_img
Sari la conținut