Primăria Ploiești a anunțat că a lansat o platformă online prin care ploieștenii pot vota și pot propune investiții publice în oraș. 

Redăm mai jos comunicatul integral:

“Primăria Municipiului Ploiești informează comunitatea locală că, în premieră, se lansează  platforma pentru Bugetare participativă.

Bugetul Participativ reprezintă un instrument de management deschis, incluziv și transparent, care permite participarea reală a cetățenilor la guvernarea orașului, aceștia putând decide, în mod direct, cum se va cheltui un procent clar definit în acest sens din bugetul de investiții.

Astfel, ploieștenii care doresc să încarce proiectele o pot face accesând link-ul https://bugetareparticipativa.ploiesti.ro/. Prin accesarea acestei pagini de internet, ploieștenii interesați pot afla și detalii legate de regulamentul procesului de bugetare participativă, respectiv modalitatea de înscriere a proiectelor, criteriile de eligibilitate pentru proiecte, domeniile de aplicare, precum și informații legate de calendarul acestei campanii.

Menționăm în acest context că, persoanele care doresc să încarce proiecte trebuie să își creeze un cont de utilizator. Pentru sprijin de ordin tehnic și consultare de specialitate în vederea accesării acestei platforme, cetățenii se pot adresa reprezentanților municipalității prin intermediul adresei de e-mail: [email protected].

Prin intermediul acestui instrument de lucru electronic, cetățenii pot trimite propuneri de proiecte și pot decide, prin vot, proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei. Bugetul Participativ presupune și transferul către cetățeni a responsabilității decizionale pentru un procent de 5% din bugetul de investiții al municipiului Ploiești.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here