fbpx
luni, mai 29, 2023

Ploieștenii, sufocați de gunoaie. Președintele PNL Ploiești, senatorul Roberta Anastase, laudă creșterea economică din România și performanța Guvernului Cîțu

Citește Și

- Advertisement -

Oamenii au ieșit în stradă vineri, 20 august, în semn de protest față de gravele probleme de salubritate cu care se confruntă Ploieștiului. În acest timp, președintele PNL Ploiești, senatorul Roberta Anastase, care în trecut lua atitudine când venea vorba de poluare, acum când controlează votul politic al consilierilor locali PNL din Ploiești vorbește despre creșterea PIB.

În 2017, Roberta Anastase vorbea la fiecare pas despre poluarea din Ploiești, atacând-o pe Grațiela Gavrilescu, pe atunci ministru al Mediului. Tema preferată a Robertei Anastase era poluarea și nu treceau două zile fără ca aceasta să își arate îngrijorarea față de subiect, fie prin postări pe facebook, fie prin articole în presa locală, fie în emisiunile unde era invitată. Roberta Anastase ducea la acel moment o veritabilă campanie împotriva factorilor de poluare din oraș. Și nu doar în 2017, inclusiv în toamna anului trecut, poluarea era unul dintre subiectele dezbătute de parlamentarul prahovean. Într-o emisiune la care a participat în noiembrie 2020, Roberta Anastase spunea că „poluarea din Ploiești ne afectează grav sănătatea. Trebuie să acționăm”. Acum, când serviciile de salubritate prestate de Rosal în mod defectuos sunt o sursă considerabilă de poluare, brusc Roberta Anastase n-are nimic de spus pe subiect.

- Advertisement -

În prezent, când gunoaiele poluează la tot pasul orașul, președintele PNL Ploiești nu are nicio reacție pe acest subiect. Mai mult decât atât, când în urmă cu două săptămâni primarul Ploieștiului Andrei Volosevici a invitat toți parlamentarii prahoveni la o ședință de lucru pe tema problemelor cu salubritatea, senatorul Roberta Anastase nu a participat.

După ce PNL Prahova a anunțat că a trecut în „tabăra Cîțu” (n.r. opțiunea de vot pentru șefia Partidului Național Liberal), Roberta Anastase a lăudat Guvernul, printr-o postare pe facebook în care vorbea despre creșterea PIB. Două zile mai târziu, vineri, când Asociația Stop Poluării Orașului Ploiești a organizat un protest prin care cerea rezilierea contractelor cu Rosal, Roberta Anastase felicita pe facebook consilierii locali din Ploiești pentru semnarea unui proiect de transfer a unui teren de la primărie la Consiliul Județean Prahova în vederea construirii unui campus medical. Niciun cuvânt despre protestul care avea loc în centrul Ploieștiului sau despre situația gravă privind salubritatea din Ploiești.

La finalul lunii iunie, Roberta Anastase a fost aleasă președinte al PNL Ploiești. Acest lucru presupune faptul că, pe linie politică, consilierii locali ploieșteni țin cont de părerea Robertei Anastase când votează proiectele.

- Advertisement -

O săptămână mai târziu s-a discutat în Consiliul Local Ploiești mandatarea primarului Volosevici pentru a vota în cadrul ședinței ADI Deșeuri majorarea tarifului perceput de Rosal de la populație pentru colectarea deșeurilor menajere. Consilierii locali PNL au tras de timp și au pus în scenă un circ ieftin, la indicațiile Robertei Anastase, astfel încât Volosevici să ajungă la ședința ADI Deșeuri fără a fi mandatat să voteze în vreun fel. La limită de timp, a fost împuternicit să voteze o amânare a discuțiilor.

Practic, Consiliul Local Ploiești, majoritar PNL (13 consilieri), a votat ca primarul orașului să nu aibă nicio reacție fermă vizavi de majorarea tarifului de salubritate după ce Roberta Anastase, ca șefă a consilierilor locali PNL, a dorit acest lucru. Citește aici detaliat cum a decurs ședința.

Astfel, Roberta Anastase, în calitate de senator prahovean, nu numai că evită să aibă o reacție personală vizavi de problemele cu salubritatea dar, în calitate de șefă a consilierilor locali PNL, a impus o lipsă de reacție și din partea acestora, în ciuda faptului că ploieștenii cer măsuri ferme pentru rezolvarea problemelor cu Rosal.

Tot în calitate de președinte al PNL Ploiești, Roberta Anastase s-a ocupat în detaliu de alegerile interne din partid de la Câmpina. Roberta Anastase a făcut parte la începutul lunii iulie din Comisia de Organizare a Alegerilor, alături de Dorin Tudora și Răzvan Prișcă, iar două dintre cele trei candidaturi au fost respinse de comisie, astfel încât în cursa pentru alegeri a rămas doar subprefectului județului Alexandru Vane. Unul dintre candidați a explicat pentru ziarul Incomod de ce din punctul său de vedere respingerea candidaturilor a fost nelegitimă. Citește aici!

- Advertisement -

Astfel, președintele PNL Ploiești se implică în tot felul de subiecte, de la creșterea economică a țării și lauda Guvernului Cîțu, la deciziile luate de Consiliul Local Ploiești și alegerile interne din partid, numai când vine vorba de situația îngrijorătoare cu mormanele de gunoaie care zac pe străzile Ploieștiului pare că n-are niciun cuvânt de spus.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Ploieștiul primește pasajul de la Podul Înalt, necesar pentru proiectul european de lărgire la 4 benzi

Primăria Ploiești va primi în patrimoniu, de la Ministerul Transporturilor, pasajul de cale ferată de la Podul Înalt, solicitat...

Mai Multe Articole Ca Acesta