fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

Ploieştenii vor plăti mai mult pentru apă şi canalizare. Tarifele pentru salubritate rămân în dezbatere

Citește Și

- Reclamă -
Consiliul Local Ploieşti a aprobat ajustarea tarifelor pentru apă potabilă şi canalizare, însă a amânat luarea unor decizii privind tarifele pentru curăţenia căilor publice şi deszăpezire şi cele pentru ridicarea gunoaielor.

Potrivit hotărârii adoptate luni de forul legislativ ploieştean, tarifele practicate de Apa Nova urmează să fie majorate. Astfel, cel pentru apă potabilă creşte de la 3,67 lei pe metru cub, fără TVA, până la 4,05 lei, iar tariful pentru canalizare creşte de la 1,64 până la 1,81 lei pe metru cub. TVA-ul, în cazul de faţă, se calculează la valoarea de 9%.

Propunere de majorare a tarifelor pentru salubritate

În schimb, Consiliul Local nu s-a pronunţat în privinţa unei alte propuneri de ajustare a tarifelor, în cazul contractului dintre Primărie şi Blue Planet Services pentru curăţenia drumurilor şi deszăpezire. Proiectul de ajustare a avut raport nefavorabil de la Direcţia Juridică şi a fost în cele din urmă prorogat de consilieri. Acesta propunea majorarea tarifelor pentru toate categoriile de activităţi prestate de operator.

- Reclamă -

Primăria Ploieşti ar putea plăti mai mult pentru deszăpezire şi curăţenia străzilor

Există o propunere de majorare şi în cazul contractului pentru ridicarea deşeurilor semnat între ADI Deşeuri şi Rosal. Consiliul Local ar fi trebuit să adopte o hotărâre prin care să-l împuternicească pe primar să voteze la nivelul ADI, însă şi în acest caz a decis prorogarea.

În cazul contractului pentru ridicarea gunoaielor, Rosal a solicitat ca în sectorul deservit de operator tarifele să crească de la 14,48 până la 17,07 lei de persoană pe lună în localităţile urbane, respectiv de la 7,63 la 8,98 lei în mediul rural. Pentru consumatorii non-casnici, tariful ar urma să crească de la 418,95 lei pe tonă până la 491,72 lei. Decizia urmează să fie luată la nivelul ADI Deşeuri, Ploieştiul având în acest caz un vot din 36.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut