În Ploieşti urmează să ajungă, până la finalul lunii viitoare, nouă autobuze electrice achiziţionate din fonduri europene, în timp ce licitaţia pentru 20 de tramvaie e aproape gata, iar Primăria pregăteşte un proiect pentru alte 19 autobuze.

Directorul TCE Ploieşti, Alexandri Nicolae, a anunţat că autobuzele electrice achiziţionate de Ministerul Dezvoltării, în cadrul unui parteneriat cu mai multe administraţii locale, urmează să ajungă în Ploieşti până luna viitoare. Vorbim despre nouă mijloace de transport în comun, care vor intra în circulaţie pe traseul 2. Proiectul prevede amplasarea unor staţii de încărcare rapidă la capătul de linie de la Gara de Vest şi de încărcare lentă la depou.

Ministerul Dezvoltării, care a ţinut licitaţia la nivel centralizat, pentru patru localităţi din ţară, anunţase încă de la finalul lui 2020 finalizarea procedurii de selecţie. Firma aleasă a avut un termen pentru asamblarea vehiculelor, iar acestea ar urma să sosească în Ploieşti în mai puţin de două luni din momentul în care discutăm, potrivit autorităţilor. Noile vehicule vor avea lungimea de 12 metri.

Planuri pentru încă 19 autobuze electrice

Separat, municipalitatea pregăteşte un alt proiect european pentru cumpărarea a 19 autobuze electrice noi. Acesta ar urma să fie depus în cadrul Componentei 10, Fond local, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Primăria doreşte autobuze de 9-10 metri lungime şi estimează o valoare de 9.234.000 de euro pentru acest obiectiv.

Licitaţia pentru tramvaie, contestată în instanţă

Odată cu proiectul pentru achiziţia celor nouă autobuze electrice, Ministerul Dezvoltării a lansat, tot în parteneriat cu autorităţile locale, şi licitaţii pentru aducerea a 20 de tramvaie şi 20 de troleibuze. Dacă troleibuzele sunt deja în circulaţie în Ploieşti, la tramvaie procedura a fost întârziată de o contestaţie.

Reprezentanţii TCE au fost informaţi că următorul termen în instanţă pentru judecarea contestaţiei este pe 14 aprilie, existând speranţa că acesta ar putea fi şi ultimul. În scenariul în care magistraţii vor permite continuarea licitaţiei, un contract ar putea fi semnat zilele viitoare, iar noile tramvaie ar putea sosi în Ploieşti în câteva luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here