Polițiștii rutieri din Ploiești au folosit armamentul din dotare pentru a soma un șofer care fugise de ei să se oprească.

“La data de 21 august, în jurul orei 00.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești- Biroul Rutier, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în zona Parcului Municipal Vest, din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe aleea de acces în parc.

Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în orașul Mizil.

Bărbatului i s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă acesta nu fost de acord cu testarea.

În timp ce polițiștii discutau cu bărbatul, acesta s-a urcat la volanul autoturismului pe care îl conducea și a pornit către centrul municipiului Ploiești.”, a transmis Poliția Prahova într-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost somat să se oprească, dar și-a continuat deplasarea, așa că unul dintre polițiști a tras cu arma un foc în plan vertical, dar șoferul nu a oprit nici de data asta.

Ulterior, polițiștii au mers la locuința bărbatului unde l-au găsit și l-au chemat la audieri la secția de Poliție.

“În urma prezentării la sediul unității, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată, fiind testat și cu aparatul DrugTest, de această dată, rezultatul fiind negativ.

În cauză, față de bărbat a fost luată măsura sancționării contravenționale conform O.U.G. nr. 195/2002, cu amendă de 1.885 de lei, privind circulația de drumurile publice, fiindu-i, totodată, reținut permisul de conducere, pentru 120 de zile.

Măsurile dispuse în cauză sunt în concordanță cu prevederile legale și raportate la rezultatul verificărilor efectuate în mod operativ.”, a mai transmis Poliția Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here