OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Un proiect de hotărâre de Guvern publicat vineri de Ministerul Afacerilor Interne face valuri în rândul șoferilor de pretutindeni. Proiectul este menit să reglementeze modul în care se va relua activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. În act este specificat că măsura rămâne la latitudinea administrației locale și doar administratorul drumului o poate pune în aplicare.

La Ploiești se ia în considerare acest proiect și, cel mai probabil, va fi din nou aplicată  măsura ridicării mașinilor.

“Se ia în calcul această variantă, fiind necesară în Ploiești. Este important ca cetățenii să fie educați să nu își mai parcheze mașinile unde nu au voie. În plus, noi am avut solicitări de la Poliție, de la ISU, cazuri în care aveam străzi blocate, parcări, mașini blocate de șoferii care nu au bun simț, intrări în instituții blocate, la spitale de exemplu, parcări pe spațiul verde. Este necesară aplicarea acestei măsuri pentru educarea cetățenilor.”, a declarat pentru ziarul Incomod Donald Constantin, directorul Societății de Gospodărire Urbană Ploiești.

 

Proiectul nu le mai dă posibilitatea poliţiştilor rutieri sau poliţiştilor locali cu atribuţii legate de circulaţia rutieră să dispună ridicarea vehiculelor cu regim prioritar de circulaţie care se află în acţiuni de intervenţie sau în misiuni cu caracter de urgenţă, nefiind vorba despre o staţionare voluntară ci de îndeplinirea misiunii.

O altă modificare propusă este aceea că nu doar „partea carosabilă” este zona de unde se pot ridica vechiculele ci şi de pe pistele de biciclete sau acolo unde este împiedicată circulaţia în siguranţă a pietonilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here